Baars, Prof. Dr. A. en Groothedde, A.-Belijden in zevenvoud (nieuw)

Artikelnummer: 9789033630620
Vorige Artikel 14 van 329 Volgende
€ 39,90 (inclusief 9% btw)

In Belijden in zevenvoud, harmonie van zeven protestante belijdenisgeschriften staan zeven belijdenisgeschriften centraal. Prof. Dr. A. Baars en Drs. A. Groothedde hebben deze harmonie samengesteld. 
In de zestiende en zeventiende eeuw verschenen vele tientallen reformatorische belijdenisgeschriften. Veel van deze geschriften hebben tot op de dag van vandaag een gezaghebbende status.
In dit boek staan zeven invloedrijke belijdenisgeschriften centraal: de Augsburgse Confessie, de Heidelbergse Catechismus, de Catechismus van Genève, de Westminster Confessie, de Korte Westminster Catechismus, de Nederlandse Geloofsbelijdenis en de Dordtse Leerregels.
De genoemde belijdenisgeschriften zijn, geselecteerd op onderwerp, in kolommen naast elkaar afgedrukt. Deze harmonische weergave maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier de inhoud van de confessies te vergelijken. De Westminster Confessie en de Korte Westminster Catechismus zijn speciaal voor deze uitgave opnieuw uit het Engels vertaald. Ieder belijdenisgeschrift is verder voorzien van een uitvoerige inleiding.
Belijden in zevenvoud is geschreven voor een breed publiek. Het is niet alleen een leerzaam studieboek voor de theologiestudent of geïnteresseerde leek, maar zal ook voor predikanten en catecheten een handig hulpmiddel zijn bij bijvoorbeeld de voorbereiding van de (catechismus)prediking of catechese.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Prof. dr. A. Baars en drs. A. Groothedde
Titel Belijden in zevenvoud-Harmonie van zeven protestante belijdenisgeschriften
Uitgever De Banier
Plaats van uitgave Apeldoorn
Jaar van uitgave 2013
Aantal pagina's 448 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789033630620
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel