-46%

Karels Meeuse, M.H. (bew.)-Uit het hart gegrepen; Het dagboekje van Jessie Thain (nieuw)

Artikelnummer: 9789033128226
Vorige Artikel 28 van 69 Volgende
€ 13,90 € 7,50 (inclusief 9% btw)

Uit het hart gegrepen-Het dagboekje van Jessie Thain, opnieuw geordend door M.H. Karels-Meeuse, bewerkt en van foto's voorzien.
Het zien van de toren van de St. Peter’s bracht mij geheel van streek, toen we de stad Dundee binnenreden. Onder andere was tijdens mijn verblijf deze gedachte steeds bij mij, dat hij er niet meer was.
Deze woorden komen uit het dagboekje van Jessie Thain (1821 1889), oudste dochter van de reder John Thain. Zij zijn huisvrienden van de bekende predikant Robert Murray McCheyne.
Jessie begint te schrijven over alles wat haar geestelijk leven betreft op oudejaarsdag 1843, het sterfjaar van haar geliefde dominee. Uit de tere beschrijvingen blijkt dat Robert Murray McCheyne en zijn prediking een grote plaats hadden in het hart van deze jonge vrouw. Het stille verdriet om zijn overlijden, maar ook de verdere beschrijvingen van haar geestelijk leven zijn ontroerend.
M.H. Karels Meeuse heeft veel jeugdboeken geschreven, maar ook kerkgeschiedenis en levensbeschrijvingen hebben haar bijzondere aandacht. Van haar hand verscheen onder andere een bewerking van de bekende levensbeschrijving van Sukey Harley.


 

Specificatie Omschrijving
Schrijver M.H. Karels-Meeuse (bewerking)
Titel Uit het hart gegrepen-Het dagboekje van Jessie Thain
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2017
Aantal pagina's 99 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789033128226
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel