Thoene, Bodie en Brock-Eerste Licht

Artikelnummer: 9789043507660
Vorige Artikel 257 van 335 Volgende
€ 6,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Eerste Licht van Bodie en Brock Thoene is het eerste deel in de serie Anno Domini Kronieken, over de turbulente gebeurtenissen in Jeruzalem in de eerste eeuw.
Revolutie broeit in Jeruzalem. Kort voor Pesach komt een groep Zeloten in opstand tegen Herodes Antipas, maar ze worden bloedig neergesabeld door de Romeinen - samen met honderden onschuldige pelgrims. De sfeer is grimmig en zoals elk jaar groeit de hoop dat misschien dit jaar de Messias zal verschijnen.
Centurion Marcus Longinus heeft geprobeerd de slachting te voorkomen. Zijn aartsvijand grijpt dat aan om hem in diskrediet te brengen. Marcus moet vluchten voor zijn leven. Susanna staat onder de voogdij van Herodes Antipas. Hij wil dat zij trouwt met de wrede Demos, maar Susanna houdt van diens broer Manaen. Demos laat Manaen in de gevangenis gooien. Manaen heeft nog maar één reden om te leven: wraak. De blinde bedelaar Pniël wil niets liever dan de oude verhalen van zijn volk begrijpen. Kon iemand hem maar de thora uitleggen. Kon hij de Eeuwige maar zien...
De wegen van Pniël, Marcus, Susanna en Manaen kruisen die van een zekere Jesjoea uit Nazaret. Over Hem doen de vreemdste verhalen de ronde - hoe Hij een menigte te eten geeft, zieken geneest, en ongehoorde woorden spreekt. De machthebbers voelen zich door Hem bedreigd en willen Hem uit de weg ruimen. Maar het Eerste Licht is niet te doven.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Bodie en Brock Thoene
Titel Eerste Licht-Roman
Uitgever Kok
Plaats van uitgave Kampen
Jaar van uitgave 2003
Aantal pagina's 464 blz.
Bijzonderheden Paperback, iets scheef gelezen, leesvouw in rug, naam voorin, verder goed.
ISBN of EAN 9789043507660
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel