Floor, Wulfert-Leer ons onze dagen tellen (nieuw)

Artikelnummer: 9789033129230
Artikel 83 van 277
€ 15,90 (inclusief btw)

Leer ons onze dagen tellen, acht oefeningen over de kortheid van het leven van Wulfert Floor, landbouwer te Driebergen. 
'Neem uw kostelijke genadetijd boven alles in acht, want na deze tijd zal er geen tijd meer zijn.' Dat is de boodschap die als een rode draad loopt door alle oefeningen van Wulfert Floor. De kortheid van het leven, dat vol van moeite en verdriet is, ervaarde de landbouwer van Driebergen van heel dichtbij. Het echtpaar Floor kreeg acht kinderen van wie er één levenloos ter wereld kwam, drie stierven voor hun tweede jaar aan tuberculose en een zoon overleed op de leeftijd van twintig jaar. Zelf overleefde Floor zijn vrouw, nog geen 50 jaar oud. Toen hij zelf op 58-jarige leeftijd het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, mocht hij toch gewagen van de vrede en de troost die hij in de Heere Jezus gezocht en gevonden had.

In de acht oefeningen in deze uitgave wil Floor ons met nadruk bepalen 'bij de kortheid van ons leven, de zekerheid van onze dood, en de daaruit ontstane noodzakelijkheid om met alle haast de wereldse begeerlijkheid te ontvluchten en Jezus en Zijn dienst voor onze ziel te kiezen, opdat het ons in der eeuwigheid moge welgaan'.
Wulfert Floor (1818-1876) was naast landbouwer ook oefenaar. Dit hield in dat hij wel Gods Woord, maar niet de sacramenten mocht bedienen. Hij is bekend en geliefd geworden door de vele uitgegeven oefeningen, tijdens en na zijn leven.

Schrijver
Wulfert Floor

Titel
Leer ons onze dagen tellen-Acht oefeningen

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Houten

Jaar van uitgave
2019 (tweede druk)

Aantal pagina's
142 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789033129230

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel