Slingenberg, Ben-Vrije val

Artikelnummer: 9789023992288
Vorige Artikel 207 van 253 Volgende
€ 7,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Vrije val is een jeugdboek van Ben Slingenberg voor kinderen vanaf 10 jaar over Farid, een jong asielzoekertje die geen verblijfsvergunning krijgt. 
Dertien jaar geleden kreeg Floortje een buurjongen: een Somalisch asielzoekertje kwam met zijn moeder naast haar wonen. Jarenlang waren Floor en Farid onafscheidelijk. Maar daar dreigt nu een eind aan te komen. Farids moeder krijgt te horen dat het laatste verzoek om een verblijfs vergunning is afgewezen. Farid en zijn moeder zullen binnenkort het land moeten verlaten. Floortje mobiliseert alles en iedereen om te voorkomen dat Farid echt wordt uitgezet. Voor Farid is he teen ramp als hij terugmoet naar Somali maar ook voor Floortje zelf. Een leven zonder haar vriend-bijna-vriendje, dat kan niet!

Met haar klas stelt Floortje een hele lijst met actiepunten op. Ze bedenkt van alles om Farid te redden - ze sluit zelfs vriendschap met de dochter van de minister van vreemdelingenzaken! Farid is somber. Zal het allemaal helpen? Maar Floortje weet het zeker: Farid zal vast mogen blijven, als de politici in Den Haag zijn schrijnende verhaal maar kennen. En daar zal zij haar uiterste best voor doen.
Ben Slingenberg schreef zes jeugdboeken. Een e-mail van Lumie werd in 2002 bekroond met de prijs voor het beste christelijke kinderboek.
Met tekeningen van Iris Boter. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Ben Slingenberg
Titel Vrije val
Uitgever Mozaiek
Plaats van uitgave Zoetermeer
Jaar van uitgave 2007
Aantal pagina's 128 blz.
Bijzonderheden Gebonden, naam uit schutblad geknipt, in goede staat.
ISBN of EAN 9789023992288
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel