Speelman, Ewout-Als het getij keert

Vorige Artikel 170 van 234 Volgende
€ 3,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Hoofdfiguren in Als het getij keert van Ewout Speelman zijn Volkert Nobel, die met zijn broers Freek en Gert het vaderlijk erfdeel, een groot gemengd bedrijf, beheert en Akke Manneveld, dochter van wijlen Arie Manneveld.
Akke heeft van haar vader haar levensdrift en haar liefde voor de natuur en de dieren geërfd. Akke is na de dood van haar vader, die na een marktdag verdronk, huishoudster geworden bij een zeer oude man, Dirk Kaan. Volkert, de nog enige vrijgezel van de broers, woont samen met Ma Paarlberg, een oud 'familiestuk', die het huishouden allang niet meer aankan. Volkert heeft de zuinige aard van zijn broers, maar kan niet tegen hen op, en zeker niet tegen hun heerszuchtige trotse vrouwen Bregt en Griet, beiden dochters van welvarende landbouwers.

Dirk Kaan en Ma Paarlberg overlijden kort na elkaar en Akke Manneveld trekt als huishoudster in bij Volkert, met wie zij spoedig daarna trouwt. Voor de broers van Volkert, maar vooral voor de vrouwen, betekendt dit een oorlogsverklaring, omdat het Akke (die zelf niets meebrengt) naar hun mening slecht om geld te doen is. Geen middel laten zij onbeproefd om een scheuring teweeg te brengen.
Voor Volkert en Akke breekt een moeilijke tijd aan, die hen echter steeds dichter bij elkaar brengt. Het is deze verbondenheid die hen uiteindelijk doet zegevieren.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Ewout Speelman
Titel Als het getij keert
Uitgever Lekturama
Plaats van uitgave Rotterdam
Jaar van uitgave z.j.
Aantal pagina's 208 blz.
Bijzonderheden Gebonden, met stofomslag, in goede staat.
ISBN of EAN n.v.t.
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel