Blijdorp, Janwillem-Floris de minstreel; De vijand uit het oosten (nieuw)

Artikelnummer: 9789463700962
Vorige Artikel 24 van 409 Volgende
€ 15,90 (inclusief 9% btw)

De vijand uit het oosten is deel 9 van de jeugdserie Floris de minstreel van Janwillem Blijdorp. 
Na hun avonturen in Rome reizen Floris en Dolf, samen met de Vlaamse ridder Heer Gezinus en zijn soldaten Emiel en Seppe, terug naar de Lage Landen. Op weg daar naartoe besluit Heer Gezinus een kleine omweg te maken langs het kasteel van Heer Armando, een andere Tempelier. Als ze daar aankomen blijkt zijn burcht vrijwel verlaten te zijn en horen ze dat de kasteelheer, samen met een groot deel van zijn soldaten en ander personeel, is weggevoerd door een onbekende vijand.
Heer Gezinus voelt zich als Tempelier verplicht hem te gaan zoeken en zo mogelijk te bevrijden uit de handen van de ontvoerders. Dolf en Floris besluiten hem daarbij zo goed mogelijk te helpen.
Zullen ze erin slagen de kasteelbewoners te redden uit handen van de vijand uit het oosten?
De serie Floris de minstreel speelt zich af in de middeleeuwen. Dat was in veel opzichten een donkere tijd. Er bestonden grote verschillen tussen rijk en arm. Ook wat het geloof betreft was het een moeilijke tijd. Geloof en bijgeloof gingen vaak hand in hand.Reizen was dikwijls een gewaagde onderneming. Vooral in de arme gebieden lagen rovers op de loer. Toch waren er rondtrekkende muzikanten, minstrelen, die overal kwamen en in ruil voor eten, onderdak en een beloning hun liederen ten gehore brachten.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Janwillem Blijdorp
Titel Floris de minstreel-De vijand uit het oosten-deel 9
Uitgever Gebr. Koster
Plaats van uitgave Barneveld
Jaar van uitgave 2020
Aantal pagina's 350 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789463700962
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel