Zeeuw JGzn, P. de-John Knox (nieuw)

Artikelnummer: 9789461150844
Vorige Artikel 219 van 222 Volgende
€ 15,95 (inclusief 9% btw)

John Knox van P. de Zeeuw J.Gzn, deel 17 van de Historische Verhalenserie, vertelt over het leven van de Hervormer van Schotland.
John Knox woont in Schotland in de buurt van de stad Edinburgh. Eerst heeft hij voor priester geleerd op de universiteit van St. Andrews. Maar hij is ervan geschrokken dat de Rooms-Katholieke Kerk mensen die de Heere oprecht dienen, durft te vervolgen en te doden. In het bijzonder heeft die het nu gemunt op dominee Wishart. Daarom beschermt John hem met een scherp zwaard dat hij altijd bij zich draagt.
Toch kan hij niet voorkomen dat de kardinaal van St. Andrews, de dienaar van de paus, dominee Wishart naar de brandstapel stuurt. Binnen een week wordt de kardinaal voor deze gruweldaad gestraft en St. Andrews verandert
in een gereformeerd bolwerk. John Knox wordt daar dominee.
Maar dan verovert een Frans leger St. Andrews en John Knox wordt gevangen genomen. Als galeislaaf wordt hij vastgeketend op de roeibank. Maar zo is hij het middel tot de bekering van de verrader van dominee Wishart.
Na een twee jaar krijgt dominee Knox de vrijheid terug en worden zijn kettingen losgemaakt. Opnieuw wordt hij predikant te St. Andrews en ondanks vijandelijke bedreigingen groeit hij uit tot de grote hervormer van de Schotse
kerk.
Dit boek is geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar, maar ook ouderen zullen dit een mooi boek vinden.
Met illustraties van Jaap Kramer en anderen. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver P. de Zeeuw JGzn
Titel John Knox-De Hervormer van Schotland
Uitgever De Ramshoorn
Plaats van uitgave Goes
Jaar van uitgave 2015
Aantal pagina's 172 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789461150844
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel