Buss, G.D.-Onnaspeurlijke wegen (nieuw)

Artikelnummer: 9789463701044
Vorige Artikel 17 van 122 Volgende
€ 24,90 (inclusief 9% btw)

Onnaspeurlijke wegen, samengesteld door kleinzoon G.D. Buss, vertelt het levensverhaal van Elsie Dawson-Aldworth en haar echtgenote Herbert Dawson, voorganger bij de Strict Baptists. 
Elsie Dawson-Aldworth, echtgenote van Herbert Dawson, vertelt in het eerste deel hoe zij van jongs af een innige liefde had tot de dienst des Heeren. Ze kon niet spreken van een duidelijk ogenblik in haar leven, waarop de Heere haar te sterk was geworden. Toch kwam in de vrucht openbaar dat ze een verborgen leven met de Heere kende.
In het tweede deel beschrijft Herbert Dawson zijn bekering en zijn roeping tot het ambt van predikant. Hij diende de Strict Baptist Chapel van Bethersden in het graafschap Kent in Engeland 56 jaar.
Beiden leefden van 1890 tot 1969 en kenden in hun leven ook veel tijdelijke zorgen en moeiten. Van hen kan gezegd worden: ‘Vele zijn de tegenspoeden des rechtvaardigen, maar uit die alle redt hem de Heere.’
G.D. Buss is een kleinzoon van Herbert Dawson. Hij dient sinds 1980 de gemeente van de Old Baptist Chapel te Chippenham. Recentelijk werd hij verkozen tot voorzitter van de Trinitarian Bible Society in Londen, die nauw samenwerkt met de Gereformeerde Bijbelstichting in Leerdam.
Met diverse foto's. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver G.D. Buss (samenstelling)
Titel Onnaspeurlijke wegen-Het leven van Herbert en Elsie Dawson
Uitgever Gebr. Koster
Plaats van uitgave Barneveld
Jaar van uitgave 2020
Aantal pagina's 233 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789463701044
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel