Thijssing-Boer, Henny-Zoeken naar de Horizon

Artikelnummer: 9025717519
Vorige Artikel 220 van 289 Volgende
€ 5,00 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

Deze trilogie, Zoeken naar de Horizon van Henny Thijssing-Boer, is een van de beroemdste trilogieën van deze auteur, een onvervalste streekromanomnibus.
Een trilogie over de harde werker Barreld en zijn twee dochters Mattie en Ditty. Over armoede en hard werken, sterven en erven, en geluk en ongeluk. Een parel in het oeuvre van de schrijfster. 
In het eerste deel Kaf tussen koren trouwt de hardwerkende boerenknecht Barreld met Wieneke. Ondanks de geboorte van de dochters Mattie en Ditty, is het geen gelukkig huwelijk. Ditty en Mattie zijn in het tweede deel Leven zonder liefde opgegroeid tot knappe meiden.
Beide meisjes krijgen verkering en het is Mattie die het eerste trouwt. Maar het leven heeft weinig in petto voor de meisjes.
Vlak voor de oorlogsjaren vlucht Ditty in Toen alles verloren leek in een onbevredigend huwelijk. Als haar grote liefde Riekel wegens hulp aan joden wordt weggevoerd, verwerkt zij haar verdriet door zelf verzetsdaden te verrichten. Als Riekel toch terugkeert, hoopt Ditty toch nog dat het leven haar wil toelachen...

Specificatie Omschrijving
Schrijver Henny Thijssing-Boer
Titel Zoeken naar de Horizon
Uitgever J.H. Gottmer
Plaats van uitgave Haarlem
Jaar van uitgave 1984
Aantal pagina's 528 blz.
Bijzonderheden Gebonden, in goede staat.
ISBN of EAN 9025717519
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel