Oever, Cs. van den-Het boek Ruth

Artikel 307 van 475
€ 15,00
Voorraad 1 stuk

Het boek Ruth, 20 predikaties over het boek Ruth door ds. Cornelis van den Oever, leeraar bij de Gereformeerde Gemeente onder 't Kruis te Rotterdam. 
​Het Boek Ruth wordt naar de letterlijke en geestelijke zin verklaard en toegepast, tot lering, bestraffing, vermaning en vertroosting.
Cornelis van den Oever werd op 14 februari 1802 te Valkenburg (Z.H.) geboren. Op 14 december 1823 huwde hij met Katje van der Bil. Uit dit huwelijk werden 13 kinderen geboren, waarvan zij er 9 grafwaarts moesten dragen.
Aanvankelijk Ned. Hervormd, scheidde hij zich af naar de Afgescheiden gemeente van Rotterdam, maar ook deze verliet hij en ging zelf voor in het oefenen. Mede onder invloed van ds. W.W. Smitt werd op 15 januari 1844 in Rotterdam de Gereformeerde Gemeente onder 't Kruis geïnstitueerd, waar C. v.d. Oever eerst als ouderling en een half jaar later, 9 juni 1844, tot predikant bevestigd werd.
Op tal van plaatsen bracht hij het Woord tot in Duitsland toe. Zijn vruchtbare pen bracht 118 preken voort die graag gelezen werden.
Sinds juni 1877 was hij niet meer in staat de gemeente regelmatig te bedienen, tot op 5 december 1877, toen ook hij de weg van alle vlees moest gaan, nadat hij de gemeente van Rotterdam ruim 33 jaar mocht dienen. Door ds. W.C. Huyser werd hij op 8 december begraven.

Schrijver
Ds. Cs. van den Oever

Titel
Het boek Ruth in twintig leerredenen

Uitgever
Chr. Riemens

Plaats van uitgave
Biggekerke

Jaar van uitgave
1979

Aantal pagina's
782 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, lichte vouw in rug, naam uit schutblad geknipt, in goede staat.

ISBN of EAN
n.v.t.

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel