Mijnders, Hans-Tweestrijd

Artikelnummer: 9789085430223
Vorige Artikel 130 van 245 Volgende
€ 5,00
Voorraad 1 stuk

Tweestrijd van Hans Mijnders is een jeugdboek over de vijftienjarige Arnout die gaat stelen vanwege zijn chronische geldgebrek.
De vijftienjarige Arnout zit in de derde klas van het voortgezet onderwijs. Hij houdt van een geintje en gaat graag naar een feestje. Maar hij heeft één probleem: hij kampt met chronisch geldgebrek. Hij krijgt zakgeld en heeft een krantenwijk, maar toch wordt het tekort steeds groter. En dat juist nu hij verkering krijgt met Ilse, het knapste en leukste meisje van de school.
Een klasgenoot van Arnout, Joeri, komt bij hem met een onverwacht voorstel. Arnout mag mee naar het huis van een oud, verward vrouwtje. Die heeft vast geld in huis. De buit zullen ze samen delen. Arnout kan de verleiding niet weerstaan. Hij heeft nu geld nodig. 'Ik kan het later altijd nog onopvallend terugbrengen', zegt hij tegen zichzelf. Na de eerste keer gaat Arnout alleen. Het is prettig om meer geld te kunnen besteden. Nu kan hij Ilse mee naar het strand nemen en trakteren. Maar hij voelt zich toch steeds ellendiger. Want hij is een dief en een leugenaar geworden. Uiteindelijk neemt Arnout een belangrijke beslissing. Hij vertelt zijn geheim aan Ilse...

Specificatie Omschrijving
Schrijver Hans Mijnders
Titel Tweestrijd
Uitgever Columbus
Plaats van uitgave Heerenveen
Jaar van uitgave 2005
Aantal pagina's 143 blz.
Bijzonderheden Gebonden, puntjes iets kaal, verder in goede staat.
ISBN of EAN 9789085430223
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel