Schippers, W.-De halfbroeders

Vorige Artikel 260 van 391 Volgende
€ 5,00
Voorraad 1 stuk

De halfbroeders van W. Schippers gaat over een afgedwaald kind dat toch gered wordt. 
In het wagenmakershuis werken Flip en zijn halfbroer Tonnie in het bedrijf van hun vader. De spontane Tonnie gaat echter maar al te graag naar R., een grote plaats in de buurt. Het uitgaansleven trekt hem aan en zijn stiefmoeder bevordert zijn verkeerd gedrag door hem af en toe wat extra geld toe te stoppen. Ze hoopt er namelijk op dat Tonnie definitief vertrekt en dat haar eigen zoon Flip het bedrijf van haar man over zal nemen. 
Wanneer Tonnie werk vindt bij een beeldhouwer in R., komt hij in grote financiële problemen door een woekeraar. Wanneer Tonnie ten einde raad op een zondag, als zijn vader en halfbroer naar de kerk zijn, zijn stiefmoeder om geld wil vragen, lokt ze hem in de val en dwingt hem zonder afscheid te nemen naar het buitenland te vertrekken.
Na veel omzwervingen komt hij in Parijs, waar hij aan een beeldhouwwedstrijd meedoet. Met zijn beeld van een visser als bandiet overtreft hij zijn Italiaanse vriend en mededinger, die uit jaloersheid hem met een ponjaard zwaar verwondt.
Intussen heeft zijn stervende moeder schuld beleden en gaan Flip en vader Zuiderlee op zoek naar Tonnie. Er volgt een hartelijk weerzien en een rijk getuigenis van een geredde zondaar.
 

Specificatie Omschrijving
Schrijver W. Schippers
Titel De halfbroeders
Uitgever J.J. Groen & Zoon N.V.
Plaats van uitgave Leiden
Jaar van uitgave z.j.
Aantal pagina's 158 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boven- en onderkant rug iets kaal, naam voorin, verder in keurige staat.
ISBN of EAN n.v.t.
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel