Broere, Bastiaan-Hij redt mij keer op keer (nieuw)

Artikelnummer: 9789087185954
Vorige Artikel 2 van 16 Volgende
€ 10,95 (inclusief btw)

Hij redt mij keer op keer, opmerkelijke momenten uit het leven van Bastiaan Broere, een oestervisser afkomstig uit Yerseke en verhuisd naar Amerika.  
Overboord gezet en met een klein roeibootje de onstuimige zee op... Bastiaan Broere (1823-1907) leek ten dode opgeschreven. Maar hijzelf wist dat hij alleen op deze manier met Gods hulp kon ontsnappen aan een wisse dood waar opstandige Amerikanen hem in wilden jagen.
De oorspronkelijk vanuit Yerseke afkomstige oestervisser emigreerde in 1849 naar Amerika om aan de verdrukking van Afgescheidenen in ons land te ontkomen. Broere dacht in Amerika geluk en vrijheid te vinden. Hij dreigde echter betrokken te raken in de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Bastiaan Broere verkeerde vele malen in gevaar maar de Heere redde hem keer op keer. Op onverwachte momenten zond Hij Zijn kind hulp. Ook door op zeker moment een bekeerde slaaf op zijn pad te brengen.
Dit boek is eerder verschenen bij uitgeverij Den Hertog onder de titel Korte beschrijving van het leven van en de wonderbare leidingen Gods met Bastiaan Broere in Nederland en Amerika.
P.J. Risseeuw heeft het leven van Bastiaan Broere geromantiseerd verteld in zijn trilogie Landverhuizers
Hij redt mij keer op keer
Wie de trilogie Landverhuizers van P.J. Risseeuw gelezen heeft, is Bastiaan Broere al eerder tegengekomen. Het egodocument dat in deze trilogie verwerkt is, is nu opnieuw uitgegeven. Hij redt mij keer op keer (uitg. De Banier, € 10,95) vertelt opmerkelijke momenten uit het leven van Bastiaan Broere (1822-1902). 
De uit Yerseke afkomstige oestervisser emigreert, zoals meer Afgescheidenen, naar Amerika. In zijn nieuwe vaderland redt de Heere hem keer op keer, zoals tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog door tussenkomst van een bekeerde slaaf, in moeilijke gezinssituaties en bij ziekte.  
Dit boek getuigt ook van zijn reis naar een beter vaderland! 
De uitgebreide inleiding, de tussenkopjes en de foto´s maken deze autobiografie prettig leesbaar. (boekentip Pleun-Jan Heistek Reformatorisch Dagblad 25 oktober 2021)

 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Bastiaan Broere
Titel Hij redt mij keer op keer-Opmerkelijke momenten uit het leven van Bastiaan Broere
Uitgever De Banier
Plaats van uitgave Apeldoorn
Jaar van uitgave 2021
Aantal pagina's 96 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789087185954
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel