Bonhoeffer, Dietrich-Het wezen van de kerk

Artikelnummer: 9025900798
Vorige Artikel 109 van 260 Volgende
€ 4,00
Voorraad 1 stuk

Het wezen van de kerk is de schriftelijke neerslag van een reeks voordrachten over de kerk die door Dietrich Bonhoeffer in 1932 zijn gehouden. 
De 26-jarige Bonhoeffer hield in 1932 een reeks voordrachten over 'de kerk', waarin hij volkomen nieuwe accenten legde. Een van zijn jonge toehoorders schreef: 'Er ging een fascinerende werking uit van deze toespraken. Iedere zin was pakkend. Het ging precies om datgene wat ons jongeren bewoog, wat wij nodig hadden en wat wij weten wilden. Het hoofdthema was: wat heeft God gedaan, waar is Hij, hoe treedt Hij met ons in relatie en wat wil Hij van ons? Om deze vragen te beantwoorden was de Heer van de kerk onmisbaar; deze Heer was een deel van de boodschap van de menswording van God, van het reddingswerk van God. Motieven als plaatsbekleding, betrokkenheid op de wereld en de concreetheid van het geloof kwamen hier al tot uitdrukking.'
Het manuscript is verloren geraakt. Otto Dudzus heeft deze lezingen in samenwerking met Eberhard Bethge aan de hand van collegedictaten gereconstrueerd. De zeer velen die in Bonhoeffer een persoonlijke steun gevonden hebben, herkennen ook hier duidelijk zijn richtinggevende stem. In onze dagen is de vraag naar de toekomst van de kerk, die zich allerwegen in een crisis bevindt, actueler dan ooit. Dit geschrift geeft krachtige impulsen ter beantwoording van die vraag.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Dietrich Bonhoeffer
Titel Het wezen van de kerk
Uitgever Uitgeverij Ten Have N.V.
Plaats van uitgave Baarn
Jaar van uitgave 1972
Aantal pagina's 75 blz.
Bijzonderheden Paperback, naam voorin, op 7 blz. onderstrepingen met pen, in iets gelezen staat.
ISBN of EAN 9025900798
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel