Alexander, Archibald-Gedachten over bevinding (nieuw, licht beschadigd)

Artikelnummer: 9789033131202
Vorige Artikel 56 van 316 Volgende
€ 27,50 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Gedachten over bevinding van Archibald Alexander, de eerste Nederlandse vertaling van dit theologisch standaardwerk. Met een historische inleiding door dr. P. de Vries.
Er is tegenwoordig veel aandacht voor 'ervaring' en 'beleving'. Onder invloed van het postmodernisme begint men doorgaans niet bij de waarheid, en al helemaal niet bij de Bijbel als de stem van de levende God. Uitgangspunt is de mens, zijn ervaring en zijn gevoelens. Dat zien we niet alleen in de samenleving, maar ook in de kerk. Er wordt (terecht) gewezen op het belang van bevinding. Maar wat is dat precies?
In dit boek biedt Archibald Alexander op ongeëvenaarde wijze een theologie van de christelijke bevinding. Hij benadrukt dat de Bijbelse waarheid persoonlijk moet worden beleefd. Anders blijft er niets anders over dan dode orthodoxie. Tegelijkertijd is er geen waar geloof zonder kennis, zonder zicht op de boodschap, de leer van de Schrift. Anders ontaardt het geloof in subjectief 'religieus enthousiasme'.
Archibald Alexander (1772-1851) was een presbyteriaanse predikant in Amerika en een van de eerste hoogleraren van Princeton Theological Seminary. Hij stond in de traditie van de reformatoren en de puriteinen. 

Schrijver
Archibald Alexander

Titel
Gedachten over bevinding

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Houten

Jaar van uitgave
2021

Aantal pagina's
299 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw, maar bovenkant rug iets ingedeukt (zie foto).

ISBN of EAN
9789033131202

© 2010 - 2022 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel