Hertoghs, Maarten-De schrijver van Nebukadnezar (nieuw)

Artikelnummer: 9789087187859
Vorige Artikel 2 van 16 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

De schrijver van Nebukadnezar van Maarten Hertoghs is een bijbelse roman over de val van Jeruzalem, gebaseerd op de Bijbel en historisch onderzoek. 
Babel, zevende eeuw voor Christus. Een dag voor de troonsbestijging van Nebukadnezar maakt Mannu-ki een kapitale fout. Hij slaat op de vlucht, maar wordt achterhaald door de dienaar van Kalbi, de aanvoerder van de koninklijke garde. Dit is voor Mannu-ki het begin van een jarenlange onderdrukking. Hij vindt bondgenoten in zijn jeugdvriend Sulaja en in de Judese schrijver Elisama. Samen zoeken ze een mogelijkheid om uit de greep van Kalbi te ontkomen. Het onvoorspelbare pad van Mannu-ki brengt hem op de positie van hofschrijver. Verraad dwingt hem opnieuw te vluchten. Zijn lange tocht leidt hem uiteindelijk naar Jeruzalem. Nebukadnezar is vastbesloten de opstandige stad klein te krijgen. Terwijl de stad ten onder gaat, houdt Elisama vast aan de hoop dat er een keer zal komen in haar lot. Is die hoop er ook voor Mannu-ki of zal het onrecht zegevieren?
Maarten Hertoghs werkt als uitgever en journalist in Kuurne (België). Net als Asaja, zijn eerste roman, is De schrijver van Nebukadnezar gebaseerd op historisch onderzoek. De auteur heeft authentieke stukken tekst uit de Neo-Babylonische tijd opgenomen en het verhaal van de val van Jeruzalem, zoals beschreven in het Oude Testament, in deze roman verwerkt.

Schrijver
Maarten Hertoghs

Titel
De schrijver van Nebakadnezar

Uitgever
De Banier

Plaats van uitgave
Apeldoorn

Jaar van uitgave
2022

Aantal pagina's
308 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789087187859

© 2010 - 2022 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel