Harinck, Ds. C.-Gods goedheid (nieuw)

Artikelnummer: 9789033131950
Artikel 1 van 16 Volgende
€ 14,90 (inclusief btw)

Gods goedheid van ds. C. Harinck gaat over de voornaamste eigenschap van God n.a.v. van een verhandeling van de Engelse puritein Stephen Charnock (1628-1680).
Je kunt nog zoveel kennis hebben, maar wanneer je God niet kent, weet je ten diepste niets. Hoe wij God zien en ervaren, bepaalt hoe we onszelf en de wereld om ons heen bezien en ervaren. Het bepaalt wat we geloven en wat we met ons leven doen. Hoge gedachten van God leiden tot een hoog niveau van leven. Lage gedachten van God leiden tot een laag niveau van leven.
God toont Zich aan ons in Zijn eigenschappen. De Engelse puritein Stephen Charnock heeft daarover een omvangrijke verhandeling geschreven. Hij beschouwt Gods goedheid als de voornaamste eigenschap van God en de aanvoerder van al Gods volmaaktheden.
Ds. Harinck laat zien hoe Charnock over Gods goedheid denkt. Het doel van Charnock is daarbij zijn doel geworden: om God aan de lezer voor te stellen in de heerlijkheid van Zijn natuur. Opdat wij zouden instemmen met de Westminster Catechismus dat het ons hoogste levensdoel moet zijn om God te kennen en eeuwig te genieten.

Schrijver
Ds. C. Harinck

Titel
Gods goedheid-Over de voornaamste eigenschap van God

Uitgever
Den Hertog

Plaats van uitgave
Houten

Jaar van uitgave
2022

Aantal pagina's
110 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789033131950

© 2010 - 2022 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel