Boyne, John-Toen de wereld brak (nieuw)

Artikelnummer: 9789029096874
Artikel 1 van 15 Volgende
€ 22,99 (inclusief btw)

Toen de wereld brak van John Boyne is het hartverscheurende, prachtige vervolg op de bestseller De jongen in de gestreepte pyjama.
Gretel Fernsby woont al tientallen jaren in een luxe appartement in Londen. Ze leidt een ogenschijnlijk comfortabel en kalm leven, ondanks haar donkere verleden. Ze spreekt niet over haar ontsnapping uit Duitsland meer dan zeventig jaar geleden. Ze spreekt ook niet over de naoorlogse jaren in Frankrijk met haar moeder. En bovenal spreekt ze niet over haar vader, commandant van het meest beruchte concentratiekamp van de nazi's, of over het gruwelijke lot dat haar broertje Bruno onderging.
Dan komt er een jong gezin wonen in het appartement onder haar. Gretel sluit aarzelend vriendschap met de negenjarige Henry, hoewel hij herinneringen bij haar oproept die ze juist probeert te vergeten. Op een nacht is ze getuige van een gewelddadige ruzie tussen Henry's ouders, een ruzie die Gretels felbevochten afgezonderde bestaan in gevaar brengt. Gretel krijgt de kans om iets te doen wat ze in haar jeugd verzaakte: zal ze dit keer wel het leven van een jongen kunnen redden, en zo haar gevoelens van schuld, verdriet en spijt kunnen verzachten? Maar om dat te doen moet ze haar ware identiteit onthullen.
Toen de wereld brak is een hartverscheurend, prachtig verhaal over een vrouw die haar verleden onder ogen moet komen om iets recht te zetten wat haar al levenslang achtervolgt.

Schrijver
John Boyne

Titel
Toen de wereld brak

Uitgever
Meulenhoff Boekerij

Plaats van uitgave
Amsterdam

Jaar van uitgave
2022

Aantal pagina's
410 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, met stofomslag, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789029096874

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel