Veenhof, Joh. G.-Blauwe zee, ruisende palmen

Artikelnummer: 9071272869
Vorige Artikel 349 van 400 Volgende
€ 9,50
Voorraad 1 stuk

Blauwe zee, ruisende palmen is weer een roman van Joh. G. Veenhof de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich af op het Filippijnse eiland Leyte. 
De Amerikanen zijn door de Japanse bezetters van het eiland verdreven. De Japanners zijn wreed en de lokale bevolking wordt erg onderdrukt. Een groot gedeelte van de bevolking heeft zich verenigd in het leger van de Huks. Dit ondergrondse leger voert een guerillaoorlog.
Clark Sawyer, een negentienjarige Amerikaanse radio-operator, wordt met een onderzeeboot naar het eiland Leyte gebracht. Clark moet het guerillaleger gaan dienen met zijn zender. De man gaat een zwervend bestaan leiden, want de Jappen mogen hem niet kunnen peilen.
Op een dag moet Clark van plaats veranderen en hij gaat met een groep guerillastrijders door het oerwoud. Helaas wordt de groep door een verkenningsvliegtuig van de Jappen ontdekt. De groep probeert aan de Jappen te ontkomen en gaat in een hoog tempo door het oerwoud. Als opgejaagd wild gaan ze verder en ze raken bijna uitgeput.
Zullen ze aan de greep van de Jappen ontkomen?
Het ondergrondse leger beraadt een aanslag op de oorlogsbodems die in de haven van Pearl Harbor liggen. Ze willen explosieven aan de bodem van een of meer schepen bevestigen. Zal deze aanslg lukken?
Opnieuw een spannend boek, dat weer door velen gelezen zal worden.

Schrijver
Joh. G. Veenhof

Titel
Blauwe zee, ruisende palmen

Uitgever
Frits Hardeman

Plaats van uitgave
Ede

Jaar van uitgave
z.j.

Aantal pagina's
207 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, klein haakje aan rug, verder in goede staat.

ISBN of EAN
9071272869

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.