Roos, Ds. J.-De nederigen vertroost (deel 2) (nieuw)

Artikelnummer: 9789463702195
Vorige Artikel 15 van 16 Volgende
€ 34,50 (inclusief btw)

Ds. J. Roos, predikant van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Barneveld, heeft met De nederigen vertroost in 52 preken een verklaring gegeven van de Heidelbergse Catechismus.
In deze preken wordt niet alleen de weg gewezen naar de enige Troost, maar ook hoe de Heere in de  Bijbelse weg van de kennis van ellende, verlossing en dankbaarheid, plaats maakt voor deze enige Troost. Benadrukt wordt de noodzaak van het ontdekkende werk van Gods Geest tot inleving van onze totale verlorenheid. Maar ook hoe de Heere, naar de maat van het geloof, leidt tot de kennis van de drie Personen in het Goddelijke Wezen. En in de weg van heiligmaking leren Gods kinderen dat zij in eigen kracht niet één zonde kunnen overwinnen.
Er is ook oog voor de kleinen in de genade: de lammetjes, de gekrookte rieten en de rokende vlaswieken; zij worden bemoedigd dat de Heere doorgaat met te leiden, te leren en af te leren, opdat het leven alleen in Christus zal worden gevonden en de volkomen zaligheid en verlossing in een Drie-enig God.
De onbekeerden worden ernstig opgeroepen de Heere te zoeken in de weg van waarachtige bekering. Daarbij wordt het spanningsveld tussen de eis van bekering en de onmogelijkheid daarvan in eigen kracht, scherp getekend. 
Het is de wens van ds. Roos dat deze verklaring van de Heidelbergse Catechismus mag dienen tot bekering van zondaren, lering en vertroosting van Gods volk, verheerlijking van Gods Naam en deugden, de afbraak van het rijk van satan en de komst van Gods heerlijk Koninkrijk.

Schrijver
Ds. J. Roos

Titel
De nederigen vertroost-Verklaring van de Heidelbergse Catechismus deel 2

Uitgever
Gebr. Koster

Plaats van uitgave
Barneveld

Jaar van uitgave
2023

Aantal pagina's
425 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw, maar hoek rechtsboven iets gedeukt.

ISBN of EAN
9789463702195

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel