Winkler, Mechtild-Hasenheide

Artikelnummer: 9789059773226
Vorige Artikel 49 van 315 Volgende
€ 6,00
Voorraad 1 stuk

Hasenheide van Mechtild Winkler, een roman die zich afspeelt in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, vanaf 1943 tot in de eerste jaren na de oorlog. 
Het is liefde op het eerste gezicht wanneer de achttienjarige Monika in 1943 bij de oogsthulp op het landgoed Hasenheide terechtkomt. Deze prachtige, in het Wiesental gelegen hofstede komt haar voor als een oord van vrede. Hier verloopt het leven heel wat rustiger dan in Monika's geboortestad.
Toch zorgt de politieke situatie op het platteland voor onrust en wordt de familie van het landgoed zwaar op de proef gesteld. Monika, die zich tot dan toe slechts voor haar sportclub interesseerde, ontdekt de keerzijde van de nazistische leuzen, die de massa opruien en onschuldige mensen in een kwaad daglicht stellen.
Een hoopvolle liefdesrelatie die in deze tijd opbloeit, wordt door de oorlog ruw onderbroken. In vele opzichten maakt Monika een moeilijke tijd door, maar de verbinding met Hasenheide blijft bestaan. Hier wordt niet alleen haar liefde vervuld, maar komen ook haar toekomstdromen in een ander perspectief te staan.

Schrijver
Mechthild Winkler

Titel
Hasenheide

Uitgever
Voorhoeve

Plaats van uitgave
Kampen

Jaar van uitgave
2000

Aantal pagina's
401 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in iets gebruikte staat.

ISBN of EAN
9789059773226

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel