Amstel, Ds. J. van-Door Woord en Geest

Artikelnummer: 9789023900498
Vorige Artikel 22 van 871 Volgende
€ 3,00
Voorraad 1 stuk

Door Woord en Geest is een boekje waarin de auteur, de Christelijk Gereformeerde predikant ds. J. van Amstel, ingaat op het Woord en de werking van de Geest. 
Een bekende uitspraak uit de gereformeerde geloofsleer is, dat God het geloof werkt 'door Woord en Geest.' In deze tijd bestaan er echter over zowel het Woord als de Geest allerlei opvattingen, die meer en meer doorwerken in het leven van onze jongeren. ZIj veroorzaken twijfel over de betrouwheid van de Heilige Schrift.
Kunnen we nog spreken van het onfeilbare Woord van God? Zijn het subjectieve verhalen van vrome mensen of hebben we te doen met een openbaring van God?
Ook is er veel verwarring over het werk van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij? Werkt Hij ook in mijn leven?
Om jongeren te helpen het vertrouwen in Gods eigen Woord te hervinden, stelt de auteur in het eerste deel de betrouwheid van de Bijbel aan de orde. Het tweede deel is gewijd aan de Heilige Geest, zijn Persoon en zijn Werk. Vervolgens sluit de auteur het boek af met enkele hoofdstukken over het samengaan van Woord en Geest.
Danzij de vragen achter elk hoofdstuk is dit boek ook geschikt voor bespreking in groepen.

Schrijver
Ds. J. van Amstel

Titel
Door Woord en Geest

Uitgever
Boekencentrum

Plaats van uitgave
Zoetermeer

Jaar van uitgave
1995

Aantal pagina's
96 blz.

Bijzonderheden
Paperback, in goede staat.

ISBN of EAN
9789023900498

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel