Boekentips april 2022


boekentips-christelijke-boeken - april-2022

Theologie
Bij Hem is veel verlossing
Psalm 130 is een Psalm van diepte en hoogte: 'Uit de diepte’ en ‘Hij zal Israël verlossen’. Daar spreekt de titel van deze meditatiebundel van: Bij Hem is veel verlossing (uitg. Den Hertog; € 14,90). De hervormde predikant I. Kievit (1887-1954) heeft deze Psalm behandeld in het Gereformeerd Weekblad. Deze meditaties zijn in deze uitgave in negentien kleine stukjes weergegeven. Ds. Kievit gaat in gesprek met zijn lezers: ‘Bent u Israël? Kent u het bloed der verzoening?’ 
‘Onze ongerechtigheden zijn onze voortdurende last en ons gevaar. Maar het bloed der verzoening en de verlossende genade is genoegzaam.’ 

Levensbeschrijving
De kelner uit De Rustende Jager
Op de hoek van de Bergweg in Rotterdam staat het restaurant ‘De Rustende Jager’. Daar werkt Joop Ouwendijk, ongedoopt en zonder God. Zijn toekomstige vrouw ontmoet hij in dancing Pschorr aan de Coolsingel. Het zalig sterven van hun enige dochtertje, Adriana, is de aanleiding tot een grote verandering bij het echtpaar. Joop zegt zijn betrekking op. En dat niet alleen, het innerlijk leven van het echtpaar Ouwendijk getuigt van het leven dat uit God is. J. Mastenbroek vertelt in De kelner uit De Rustende Jager (uitg. De Ramshoorn; € 7,50) over het leven en sterven van dit echtpaar. 

Kinderboeken
Beeldenstorm!
Een kast vol schitterende boeken, maar uw zoon of dochter weigert erin te lezen…, want boeken zijn ‘saai!’ Die kwalificatie geldt zeker niet voor Beeldenstorm! (uitg. De Banier; € 7,95), een stripboek over de Reformatie, met tekst en tekeningen van Daan van Oostenbrugge. Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar zullen volop genieten van de avonturen van Andries, Alijt, Dirk en Jacoba. 
Beeldenstorm! is het vervolg op het eerder verschenen Opstand!, maar kan prima afzonderlijk gelezen worden. En wie weet, is dit stripboek een opstapje om ook eens een boek met wat meer diepgang over deze periode te lezen. 

Sorteer op
Sorteer op
© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel