Boekentips maart 2022


boekentips-christelijke-boeken - maart-2022

Theologie
Meditaties over een goudmijn
Octavius Winslow (1808-1878), predikant in Amerika en Engeland, noemt Romeinen 8 een goudmijn. Geleid door de Geest (De Banier; € 26,95) is een meditatieve uitleg van deze goudmijn. Van ‘geen verdoemenis voor degenen die in Christus Jezus zijn’ voert Winslow de lezer in 35 meditaties naar het eindpunt: ‘Niets kan ons scheiden van de liefde Gods in Christus Jezus’. 
Winslow: ‘Dit wondermooie Bijbelhoofdstuk opende met de krachtige verzekering dat niets de gelovigen kan verdoemen. Het is daarom gepast dat het afsluit met de even krachtige verzekering dat er niets is wat hen van Christus Jezus kan scheiden.’
De vertaler van dit werk is Jasper Stam. 

Levensbeschrijving
Leven van Geert Grote
Ik neem aan dat De navolging van Christus van Thomas a Kempis in nagenoeg iedere boekenkast van christelijk Nederland te vinden is. Minder bekend is het werk dat hij schreef over Geert Grote (1340-1384). Deze Deventenaar was de grondlegger van de Moderne Devotie, een religieuze vernieuwingsbeweging in de late middeleeuwen. Hij was ‘gelukkig in de Heer en tevreden met het eenvoudige en strikt noodzakelijke’.
Leven van Geert Grote (uitg. KokBoekencentrum; € 17,99) van Thomas Kempis, vertaald en ingeleid door Frank de Roo, is een meesterwerk op drie niveaus: geschiedkundig, literair en spiritueel. 
De vrucht? ‘De wetenschap der wetenschappen is te weten dat je niets weet’.  

Kinderboeken
Vlucht uit het klooster
In de Paasnacht van 1523 ontvluchten enkele nonnen het klooster. Eén van hen trouwt later met een monnik. Ze krijgen kinderen. Twee van de kinderen sterven op jonge leeftijd. 
Het is het verhaal van Katharina von Bora, de vrouw van Maarten Luther. In Vlucht uit het klooster (uitg. Gebr. Koster; € 14,90) heeft Sarie van Ledden-Vis dit verhaal voor kinderen verteld. De schitterende tekeningen van Fija Philips-Meijer laten het verhaal nóg meer leven. Als je dit boek gelezen hebt, begrijp je dat Luther zei: ‘Ik zou mijn Käthe voor alle rijkdom van de wereld niet willen ruilen!’ God was ook voor haar ‘Een vaste burcht’. 

Sorteer op
Sorteer op
© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel