Boerenleven Johannahoeve Nieuwendijk Goudswaard anno 1936


Het boerenleven voor de oorlog

Jaren geleden kwam ik deze oude video's op het spoor. Het was tijdens een project op de school in Goudswaard. Waar het project over ging, ben ik vergeten. Maar het had iets met vroeger te maken. En ja, wat doe je dan als geboren Korendijker? Dan ga je op zoek naar de geschiedenis van je eigen dorp. Via via kwam ik op het spoor van een paar authentieke video's over het boerenleven van voor de oorlog. 

Decor is de Johanna Hoeve in het buurtschap Nieuwendijk (onder Goudswaard) in de Hoeksche Waard. De gebroeders Van Schouwen hadden daar een schitterend landbouwbedrijf. Het jaartal is 1936. 

De Van Schouwens waren rijke hereboeren. Dat niet iedereen in de Hoeksche Waard zo rijk was, blijkt wel uit het verhaal van ds. A.S. TalmaVoor wie geinteresseerd is in boeken over de Hoeksche Waard van vroeger kan terecht op onze speciale pagina met boeken over de Hoeksche Waard

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe Blogs van Boekenstek? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van al het boekennieuws. 
 

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel