Boekentips december 2021


boekentips-boekenstek-rd-december-2021

Gelooft ook in Mij
Meer dan 300 jaar geleden preekte Matthew Henry, bekend door zijn Bijbelverklaring, over Johannes 14:1: Gijlieden gelooft in God, gelooft ook in Mij. 
Deze preek was tot nu toe nooit in het Nederlands vertaald. Dhr. N.A. Eikelenboom heeft daar verandering in gebracht. Gelooft ook in Mij (uitg. Den Hertog; € 10,90), uitgegeven als geschenkboekje, bevat deze preek. 
Henry benadrukt dat elke gelovige een betrekking moet hebben op Christus. Jezus Christus als Pleitgrond, Vredebrenger, Profeet, Priester, Voorbeeld, Beminde, Hoop, Vreugde, Kroon der heerlijkheid en Hemel. Christus is het alles van een christen!
De preek eindigt met de woorden: Niemand dan Christus, niemand dan Christus!

Een nieuwe Van Driel & Van Boxtel
Als je de andere delen in de serie Van Driel & Van Boxtel van Roelof den Ouden hebt gelezen, wil je deze, deel 9, ook hebben. Rechercheur van Driel en de riviercruise met juwelenjacht (uitg. Gebr. Koster; € 11,50) is weer superspannend tot de laatste bladzijde. 
Het recherche-duo Van Driel en Van Boxtel mag een juwelendiefstal uitzoeken tijdens een riviercruise. Een buitenkansje!
Maar wat als de dief bij de volgende aanlegplaats nog niet gevonden is? De tijd gaat dringen… 
Dit boek is een aanrader voor iedereen van 13 jaar en ouder, ook als je niet van lezen houdt…    

John Bunyan
Wie kent John Bunyan, de grootste van de zondaren, niet? Ditteke Klaasse-den Haan schreef een boek over het leven van deze bekende prediker (uitg. Gereformeerde Bijbelstichting; € 14,95). Ella van der Bas-Bakker maakte er mooie tekeningen bij. 
Eigenlijk zou je dit boek eerst moeten lezen en daarna de Christenreis van Bunyan. Dan begrijp je de reis van Christen in de Christenreis veel beter. John leeft eerst ook goddeloos: hij vloekt, hij liegt en doet waar hij zelf zin in heeft. Maar de goddeloze John krijgt genade. Hij leert de Heere Jezus kennen!
Dit eenvoudige prentenboek John Bunyan is geschikt voor kinderen vanaf 6-7 jaar.  

Sorteer op
Sorteer op
© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel