Boekentips november 2021


boekentips-boekenstek-rd-november-2021


Reveilpreken
Het is een goede gedachte geweest van meester A.B. Goedhart uit Leerbroek om tien preken van ‘hen die bleven’ aan de vergetelheid te ontrukken. 
De preken in De erfenis geschonken (uitg. De Schatkamer; € 18,95) worden steeds voorafgegaan door een levensschets van de betreffende predikant. Zo komen de volgende Reveil-predikanten langs: Callenbach, Detmar, Felix, Gildemeester, Guldenarm, Van Herwaarden, Knap, MacPherson, Moorrees en Sypkens. 
De preken hebben een goede smaak, die van het geestelijk réveil binnen de vaderlandse kerk in de 19e eeuw. 
De bundel wordt voorafgegaan door een kerkhistorische inleiding door ds. L.H. Oosten, een woord vooraf van ds. N. den Ouden en een verantwoording van A.B. Goedhart.

Amazing Grace
Wie zonder hoop is, zou, bij het lezen van de verbazingwekkende genade die bewezen is aan John Newton, hoop krijgen. 
In Genade brengt me thuis (uitg. De Banier; € 14,95) vertelt John Newton in veertien brieven aan een vriend zijn levensgeschiedenis. Deze autobiografie van John Newton (1725-1807) is nu opnieuw vertaald.
Newton verkeert in allerlei gevaar. De slavenhandelaar wordt zelf slaaf op een onbewoond eiland langs de kust van Afrika. Hij overleeft ternauwernood een zeereis. Maar, amazing grace, God redt hem en roept hem uit de duisternis tot Zijn wonderbaar licht. De spotter en vloeker John Newton wordt een prediker van Gods vrije genade. En, genade brengt hem thuis. 

Acties van de Mossad
Begin in dit boek niet te laat op de avond, want dat kost je nachtrust. Operatie Alef (uitg. Uitgeverij Mes; € 13,45) van Bert Wiersema is het eerste deel in een nieuwe serie: Mossad, een serie over spectaculaire acties van de Mossad, de Israëlische geheime dienst. 
Dit deel bevat twee verhalen. Het eerst verhaal, De Jacht op Adolf Eichman, gaat over een commando geheime agenten die in Argentinië een bizar avontuur beleven. 
In Het papieren vliegtuig, het tweede verhaal, haalt de Mossad in het diepst geheim een papieren vliegtuig uit Zwitserland weg. 
De verhalen zijn geschikt voor de leeftijd vanaf 12 jaar, maar zullen ook zeker ouderen boeien. 

Sorteer op
 • Detmar, Ds. D.A. (e.a.)-De erfenis geschonken (nieuw)
  Detmar, Ds. D.A. (e.a.)-De erfenis geschonken (nieuw)

  De erfenis geschonken, tien preken van predikanten rondom het Reveil, samengesteld door meester A.B. Goedhart, voorzien van een historische inleiding door ds. L.H. Oosten en een woord vooraf van ds. N. den Ouden.

  € 18,95
 • Newton, John-Genade brengt me thuis (nieuw)
  Newton, John-Genade brengt me thuis (nieuw)

  Genade brengt me thuis, de autobiografie van John Newton opnieuw vertaald; zijn levensverhaal bewijst dat het waar is wat hij schreef in Amazing Grace.

 • Wiersema, Bert-Operatie Alef (deel 1) (nieuw)
  Wiersema, Bert-Operatie Alef (deel 1) (nieuw)

  Operatie Alef is het eerste deel van een nieuwe serie van Bert Wiersema, ditmaal over spectaculaire acties van de Mossad.
  - De jacht op Adolf Eichman
  - Het papieren vliegtuig

  € 13,45
© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel