Boekentips oktober 2021


boekentips-boekentips-rd


Op weg naar de hemel
Ik zie mijn vader nog zitten, al lezend in Het Kabinet des Genaden-Verbonds van Lambertus Myseras (1676-1740). Onder de titel Der vromen ondervinding (uitg. Gebr. Koster, € 29,90) is een nieuwe uitgave verschenen van al de werken van Myseras:
- Der vromen ondervinding op weg naar de hemel
- Onderricht der ware vromen
- Eens Christens opmerking op de hemelweg
- Het kinderdeel der vromen
- Het Kabinet van het genadeverbond

Myseras, lidmaat te Middelburg, was gewoon ‘dagelijks met de vromen te spreken’. Dat doet hij middels dit boek nóg. Onderricht voor vromen op weg naar de hemel, maar ook voor hen die dat niet zijn of daarover twijfelen. 

Hij redt mij keer op keer
Wie de trilogie Landverhuizers van P.J. Risseeuw gelezen heeft, is Bastiaan Broere al eerder tegengekomen. Het egodocument dat in deze trilogie verwerkt is, is nu opnieuw uitgegeven. Hij redt mij keer op keer (uitg. De Banier, € 10,95) vertelt opmerkelijke momenten uit het leven van Bastiaan Broere (1822-1902). 
De uit Yerseke afkomstige oestervisser emigreert, zoals meer Afgescheidenen, naar Amerika. In zijn nieuwe vaderland redt de Heere hem keer op keer, zoals tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog door tussenkomst van een bekeerde negerslaaf, in moeilijke gezinssituaties en bij ziekte.  
Dit boek getuigt ook van zijn reis naar een beter vaderland! 
De uitgebreide inleiding, de tussenkopjes en de foto´s maken deze autobiografie prettig leesbaar.  

Rookgordijn
De leden van de A-ploeg van brandweer Apeldoorn kunnen zich geen mooiere pluim op hun helm wensen dan dit nieuwe jeugdboek van Herman Wilbrink: Rookgordijn (uitg. Den Hertog, € 10,90).
Brandweerman Sander maakt allerlei spannende gebeurtenissen mee. Een drugsvondst en daaropvolgend een brand met een dodelijk slachtoffer maken dat je dit boek in één adem uitleest. En wat gebeurt daar boven op die hoogwerker? 
Samen met de realistische tekeningen van Adri Burghout is dit vijfde deel in de Serie Brand meester! een aanrader voor alle (toekomstige) brandweermannen en -vrouwen. Vanaf elf jaar staat er op de achterkant, maar als leesniveau AVI M6 geen probleem voor je is, mag je het boek natuurlijk ook al eerder lezen.

Sorteer op
 • Myseras, Lambertus-Der vromen ondervinding (nieuw)
  Myseras, Lambertus-Der vromen ondervinding (nieuw)

  Al de werken van Lambertus Myseras.
  - Der vromen ondervinding op weg naar de hemel
  - Onderricht der ware vromen
  - Een Christens opmerking op de hemelweg
  - Het kinderdeel der vromen
  - Het Kabinet van het genadeverbond.

  € 39,90
 • Broere, Bastiaan-Hij redt mij keer op keer (nieuw)
  Broere, Bastiaan-Hij redt mij keer op keer (nieuw)

  Hij redt mij keer op keer, opmerkelijke momenten uit het leven van Bastiaan Broere, een oestervisser afkomstig uit Yerseke en verhuisd naar Amerika.

  € 10,95
 • Wilbrink, Herman-Rookgordijn (nieuw)
  Wilbrink, Herman-Rookgordijn (nieuw)

  Rookgordijn van Herman Wilbrink is een jeugdboek voor de leeftijd van elf jaar en ouder met schitterende tekeningen van Adri Burghout.

  € 11,90
Sorteer op
© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel