Boekentips februari 2022


boekentips-christelijke-boeken-februari-2022


Het beste werk
Wat is het beste werk in de slechtste tijden? Volgens John Flavel (1630-1691) is dat bidden. Flavel, wijst er, aan de hand van Handelingen 21:13, op dat Christus de enige Toevlucht is in het lijden. Het gebed geeft dan een uitweg aan onze benauwdheden. Bidden is dan het beste werk. 
Het beste werk in de slechtste tijden (uitg. Gebr. Koster; € 16,90) is voorzien van een inleiding van prof. dr. A. Baars over het leven van Flavel en de kern van het boek. 
Zoek een schuilplaats in Christus, de ark. Dan zult u innerlijke rust hebben als de aarde wordt bewogen. 

Mijnheer, dat weiger ik
Alleen de titel nodigt al uit tot lezen. Mijnheer, dat weiger ik (uitg. Walburgpers; € 24,99) van Peter Sierksma is een reconstructie van het leven van de opa van de schrijver, Pieter Kapenga (1898-1982). 
Kapenga, hoofdagent in Kampen, krijgt in 1942 een opdracht die onopvallend uitgevoerd moet worden: de deportatie van Joodse stadsgenoten naar Westerbork. Maar daar begint Kapenga niet aan. Gevolg is dat hij in Dachau terechtkomt. Hij overleeft de oorlog en spreekt er verder zo min mogelijk over. Zijn kleinzoon gaat op zoek naar de religieuze en politieke achtergronden. 
Het resultaat is een keurig verzorgd boek dat leest als een roman.  

Het grote regionale bakboek 
Wat doet een bakker als hij stopt met werken? Van zijn rust genieten toch? Zo niet bakker Noël Cuppens uit Kaulille (België). Hij schreef een boek om de authentieke recepten uit het rijke bakkersverleden van de familie, soms van meer dan honderd jaar oud, aan de vergetelheid te ontrukken. 
Het resultaat is Het grote Regionale Bakboek (uitg. Bakboek; € 29,99) met veertig oude, beproefde en superheerlijke recepten, zoals knöbbelkensvlaai, Luikse suikerwafels, mouse marquise, kwarktaart en kokospunten. Haal Cuppens in je keuken. Eet smakelijk!
Houd je niet van bakken? Geen nood, de recepten worden afgewisseld met allerlei verhalen van en over bakker Cuppens. 

Sorteer op
© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel