Boekentips mei 2022


boekentips-christelijke-boeken-mei-2022

Theologie
Mij zal niets ontbreken
‘En de profeten, zullen zij in eeuwigheid leven? Predikanten zijn gezanten. Gezanten zijn dat niet voor altoos, maar voor een tijd. Daarna worden ze naar huis gezonden. Predikanten zijn wachters of bewakers. Zulke mensen staan een uur op wacht, en dan worden ze weggeroepen’, aldus Philip Henry (1631-1696) in Mij zal niets ontbreken (Uitg. Den Hertog; € 28,90). Philip Henry, de vader van Matthew Henry, ís inmiddels weggeroepen, maar toch spreekt hij nog door de achttien preken in dit boek; preken die nu voor het eerst verschijnen in het Nederlands. Ze zijn uit het Engels vertaald door N.A. Eikelenboom. 

Pastoraat
Wat zegt de Bijbel over het huwelijk? 
Het antwoord wordt in Een bloem uit het Paradijs (Uitg. Den Hertog; € 13,50) gegeven. Meditaties worden afgewisseld met praktische stukjes over o.a. liefde en respect, de talen van de liefde en seksualiteit. 
De meditaties zijn van de hand van ds. D.C. Flapper, ds. D.E. van de Kieft, ds. M. Krijgman, ds. B. Labee, ds. A. Schot, ds. A. Schreuder, ds. O.M. van der Tang en ds. H. Zweistra. Ze gaan o.a. over Christus en Zijn bruid, het huwelijk (voor en na de val), gezinsvorming en huisgodsdienst. 
Een schitterend vormgegeven geschenkboek met een heldere boodschap!

Kinderboeken
Phillis Wheatly
Een slavenmeisje dat schrijfster werd. Dat zou je niet gedacht hebben toen dat angstige zevenjarige Afrikaanse slavenmeisje in Boston van de boot kwam. Ze werd gekocht door het echtpaar Wheatly. Ze noemden haar Phillis. Phillis Wheatly werd de eerste Afrikaans-Amerikaanse auteur van wie een boek, een dichtbundel, verscheen. Mensen, zwart of wit, hebben dezelfde Schepper, zei Phillis. 
Ruim 250 jaar later is haar leven nog steeds een inspirerend voorbeeld voor jong en oud. 
Phillis Wheatly, het slavenmeisje dat schrijfster werd (Uitg. De Banier; € 14,95), geschreven door Simonetta Carr, is een keurig uitgegeven jeugdboek met veel foto’s en tekeningen. 

Sorteer op
© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel