Een partij tweedehands christelijke boeken


Een partij tweedehands boeken

Boekenstek is een webwinkel in tweedehands christelijke boeken. Daarnaast hebben we een boekenmagazijn in Nieuw-Beijerland waar u elke zaterdagmorgen terecht kan. Om onze boekenvoorraad aan te vullen, kopen wij ook partijen boeken van particulieren.

Boek Philpot en du ClouxPartijen tweedehands boeken staan garant voor allerlei verrassingen, zoals pasgeleden. Eén van de boeken die ik in handen krijg, is keurig gebonden met mooie gemarmerde platten. "Leerredenen" staat er op het oranje titelschildje van het boek. De titelpagina vermeldt "Twaalftal Feeststoffen", de schrijver is A.P.A. du Cloux, "Herder en Leeraar te 's-Grevelduin Kapelle in Noord-Braband". Kenners van de kerkhistorie weten dat hij één van degenen was die bleef. Het boek heb ik op de site gezet; vijftien euro.

Kort erna krijg ik een mailtje. Boek verkocht. 't Was niet ver, dus maar even langs gebracht. De koper kijkt erin en.... komt tot de ontdekking dat er inderdaad preken van ds. du Cloux in staan, welgeteld vier. Na de vierde preek volgt er weer een titelpagina met het volgende opschrift: "Afscheidswoord aan de Hervormde Gemeente Overschie, uitgesproken op den 6den december 1856-Handelingen XX:26, 27.

Afscheid ds. KrayenbeltDu Cloux of Philpot?

"Ds. du Cloux heeft nooit in Overschie gestaan", meldde mijn zegsman, "dat zal ongetwijfeld van ds. W. Krayenbelt zijn." Je moet het maar net uit je hoofd weten.

Het vreemde was dat de bladzijdenummering gewoon doorliep; tot en met blz. 112 toe. En dan stopt het opeens.

Twaalftal feeststoffen Du ClouxNa blz. 112 begint een nieuwe nummering. Google is erg handig en korte tijd later was ook dat probleem bekend. De daaropvolgende preken, 226 blz. lang, zijn van.....Philpot.

Nu schijnt ds. du Cloux contacten gehad te hebben met Philpot, maar dat ze samen in één bandje gestopt zouden worden, hadden ze denkelijk beiden toen niet vermoed.

Misschien heeft G.B. Poeschmann het op zijn geweten. Hij heeft het boekje in 1857 uitgegeven in Rotterdam.
De naamstempel voor in het boek vermeldt "N. Korevaar-Molenaarsgraaf". Het kan ook zijn dat hij de dader is. Twee boeken opnieuw in laten binden in één band. Mogelijk heeft hij al die tijd Philpot voor du Cloux aangezien. Veel zal het niet uitgemaakt hebben. Wat doet de naam er uiteindelijk toe?

Het boek is verkocht. De koper is gewaarschuwd: 'Let op: de titelpagina klopt niet! De inhoud wel!'

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe Blogs van Boekenstek? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van al het boekennieuws. 

© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel