Boekentips januari 2022


boekentips-christelijke-boeken-januari-2022

Mild en overvloedig
Wie kent de eenvoudige oefeningen van de landbouwer Wulfert Floor (1818-1876) niet? Om deze ‘preken’ onder ogen van jongeren te krijgen heeft dhr. B. Hooghwerff drie van deze oefeningen, waarvan er twee niet eerder zijn verschenen, zorgvuldig bewerkt. 
Ze zijn opgedeeld in kleine stukjes van drie bladzijden, lange zinnen zijn geknipt, moeilijke woorden zijn vervangen en tussenkopjes zorgen voor overzichtelijkheid. Zo is Floor toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar. 
Floor heeft in Mild en overvloedig (uitg. Den Hertog; € 12,50) je ziel op het oog: Zoek dan eerst dit Koninkrijk. O, begin er vroeg mee, in je jeugd. En ook vroeg op elke dag, als je opstaat. 

Bijbel, Bantoes en Boeren
Bijbel, Bantoes en Boeren (uitg. Gebr. Koster; € 22,90) van Ada Schouten-Verrips is het levensverhaal van zendeling François Coillard (1834-1904), de Franse Livingstone.
François gaat na veel wederwaardigheden aan de slag als zendeling in Lesotho, in het zuiden van Afrika. Zijn ervaringen heeft Coillard opgeschreven. Aan de hand van deze gegevens heeft Ada Schouten-Verrips dit boek kunnen maken, een getuigenis van wonderen van genade, allereerst aan Coillard zelf, daarna ook aan anderen. 
Behalve zendeling is Coillard, net als David Livingstone, ook ontdekkingsreiziger en dringt hij door tot diep in Afrika. 
Gebr. Koster heeft dit boek schitterend uitgegeven. De vele foto’s ondersteunen dit indrukwekkende levensverhaal. 

Eli, hoe heb ik het met jou? 
Eli, hoe heb ik het met jou? zegt moeder Ashdown verdrietig. ‘Je zondigt tegen beter weten in.’ Jaren later wordt Eli Ashdown verlost van zijn zondenpak. Eli, inmiddels molenaar, preekt in 1870 voor het eerst in de kerk van Lewis. Later wordt hij prediker in Burges Hill. In 1904 sterft hij op de leeftijd van 72 jaar. 
Eli, hoe heb ik het met jou? (uitg. Gebr. Koster; € 6,95) is het vierendertigste deeltje in de serie ‘Op weg naar het Vaderhuis’. In deze serie vertelt meester C. van Rijswijk over personen uit de Kerkgeschiedenis. De tekeningen van Jaap Kramer maken het boekje af!  

Sorteer op
© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel