Uit de Groninger pastorie


Op zoek naar een boek

Het leukste van het handelen in boeken is als je iemand blij kan maken met een lang gezocht boek. Toch is dit niet één van de makkelijkste opdrachten. Onlangs kreeg ik een telefoontje van een alleraardigste mevrouw. Ze had geprobeerd te mailen, maar dat lukte niet, vandaar een telefoontje. Ze was voor haar man op zoek naar een boek. Alleen de titel wist ze nog: "Voor meester terugkwam". Dit boek had vroeger veel indruk gemaakt op haar man en hij wilde het nu graag aan zijn kleinkinderen geven.... Ik ben bang dat ze lang moeten wachten, tenzij één van de bloglezers raad weet...

Kort ervoor had ik ook een soortgelijk bericht binnengekregen: "Vanuit Zuid-Afrika ben ik op zoek naar een copie van Patroontekenen I door Mattie Couperus en ... Maris." Helaas zijn boeken in patroontekenen niet mijn specialisme. Ik ben ook niet actief aan het zoeken, maar wie weet...helpt dit bericht deze Zuid-Afrikaanse mevrouw verder.

Uit de Groninger Pastorie

Soms heb je ook heel leuke zoekopdrachten. Misschien weet u dat er ooit een roman over het leven van een predikant in de oorlog is verschenen: "Een Groninger pastorie in de storm". Dit boek is geschreven door de predikantsweduwe J.A. Ader-Appels. En misschien weet u ook dat ds. J. Roos uit Barneveld een serie boekjes heeft geschreven; "Uit de pastorie". Laat ik nu onlangs per mail een zoekopdracht krijgen met de volgende tekst: "Wie kan mij helpen aan deel 1 Uit de Groninger pastorie van ds Roos". Ja, wat moet ik daar nu mee?

Mogelijk weet iemand raad...

Groninger pastorie in de storm              Uit de pastorie ds. Roos

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe Blogs van Boekenstek? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van al het boekennieuws. 

© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel