Burder, G.-Geborgen in Hem

Artikelnummer: 9789033118678
Vorige Artikel 24 van 236 Volgende
€ 5,00
Voorraad 1 stuk

Geborgen in Hem van George Burder (Serie Licht op de kandelaar) bevat vier preken die voor het eerst uit het Engels vertaald door N.A. Eikelenboom. 
George Burder heeft veel eenvoudige preken nagelaten. Deze zogenaamde Dorpspreken werden op het platteland verspreid en men kon ze gebruiken voor persoonlijke overdenking, op zondagsscholen en in gezinnen. Burder behandelt de voornaamste leerstukken van het Evangelie, en doet dat heel helder en eenvoudig. In de laatste preek over De vreugden in het dienen van God (naar aanleiding van Spreuken 3:17) richt hij zich vooral tot jonge mensen.
George Burder (1752-1832) werd in zijn jeugd bekeerd, en begon op vierentwintigjarige leeftijd als lekenprediker het Woord te verkondigen. Hij was iemand met singuliere gaven , en diende verscheidene (congregationalistische) gemeenten in Engeland. Burder staat in de traditie van de Engelse puriteinen en heeft in zending en evangelisatie veel voor de verbreiding van het Woord gedaan. 
De ziel die waarlijk van zonde overtuigd is, die haar gevaar ziet, besef heeft van haar hulpeloosheid, en in de kennis van Christus wordt verlicht, zal om bescherming tot Hem vluchten, zal alleen op Zijn volmaakte gerechtigheid vertrouwen - en als zij dat doet, is zij veilig.
 

Specificatie Omschrijving
Schrijver George Burder
Titel Geborgen in Hem
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2005
Aantal pagina's 63 blz.
Bijzonderheden Paperback met flappen, in keurige staat.
ISBN of EAN 9789033118678
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel