Brons, Ds. J.-Brandend Licht dat in de Dienst verteerde (nieuw)

Vorige Artikel 12 van 122 Volgende
€ 17,50 (inclusief 9% btw)

Brandend licht dat in de Dienst verteerde, levensbeschrijving van ds. Jacob Nentjes, de tweede Afgescheiden predikant (na Pier Schaap) op Urk in de negentiende eeuw. 
Uniek dat er in Nederland een burgerlijke gemeente is van meer dan 19.000 inwoners, waarvan geldt dat bij veel kerkelijke verdeeldheid, toch vrijwel de gehele bevolking het gehoor geeft aan de Bijbel als het onfeilbare Woord van God, naar Gereformeerd belijden is toegedaan.
Dat dit van Urk gezegd kan worden, is, als middel in Gods hand, in niet geringe mate te danken aan de persoon en het werk van ds. Jacob Nentjes.
In 1818 op Urk geboren, is hij vanaf het begin van zijn ambtelijke loopbaan in 1846, met een onderbreking van 3 jaar in Harlingen, tot zijn sterven in 1973 de tweede predikant van de Christelijke Afgescheiden Kerk op Urk geweest.
Door zijn Schriftuurlijke prediking gebruikte de Heere hem, om vanuit een diepe inzinking rond 1800, het Urkerk Kerkelijk leven, in de lijn van de Afscheiding, weer tot zegenrijke ontplooïng te doen komen.
Op het eiland in de voormalige Zuiderzee, met aanvankelijk nog geen 1000 bewoners, was hij onder ‘eigen’ mensen een bewogen herder. In de vele rampen die Urk niet alleen op zee, maar ook op het eiland zelf te verwerken kreeg, stond hij met Woord en Daad zijn Urkers bij.
Onuitwisbaar zijn de sporen die hij in heel de Urker samenleving heeft nagelaten. Hoezeer eilandbewoner is hij constant bij het landelijk Gereformeerde Kerkelijk leven van de 19e eeuw actief betrokken geweest.
Kortom een persoon, die opgenomen in de wolk der geloofsgetuigen, met name op Urk, maar ook tot ver daarbuiten, ons oproept te gaan in het spoor dat hij ons heeft gewezen.

 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Ds. J. Brons
Titel Brandend Licht dat in de Dienst verteerde-Ds. Jacob Nentjes
Uitgever Drukkerij Het kleine Klif
Plaats van uitgave Urk
Jaar van uitgave 2011
Aantal pagina's 157 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN n.v.t.
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel