Houdt, J.A. van-De rechtvaardige zal uit zijn geloof leven (nieuw)

Artikelnummer: 9781291500394
Vorige Artikel 18 van 127 Volgende
€ 7,00 (inclusief btw)

J.A. van Houdt, voorheen student bij de Oud Gereformeerde Gemeenten, legt de tekst van de drie oefeningen uit De rechtvaardige zal uit zijn geloof leven op een eenvoudige manier uit. 
Eerst legt hij de diep ongelukkige staat open van de natuurlijke mens. Als de Heere komt in de zaligmakende overtuiging stort Hij de liefde uit in het hart.
Daaruit begint de zondaar de nog onbekende God aan te roepen. De Geest werkt aan op de kennis van Christus, om in Hem gevonden te mogen worden. In de afsnijding van alle eigen werken, wordt Christus geopenbaard.
De geloofswerkzaamheden vloeien daaruit voort. In die weg wordt plaats gemaakt voor de kennis van de Vader. Met verlies van al wat van de mens is, mag de gelovige door Christus een toegang ontvangen tot de Vader. Van Houdt roept op een welmenende wijze op tot bekering en geloof. Hij vergeet de kinderen niet om hen met liefde te wijzen op de liefdedienst van de Heere. Hij beschrijft de diepe kruiswegen die de Heere met Zijn kerk gaat om hen Christus gelijkvormig te maken. Hij vermaant Gods kinderen om in Godzaligheid te wandelen.

Schrijver
J.A. van Houdt

Titel
De rechtvaardige zal uit zijn geloof leven

Uitgever
De Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2013

Aantal pagina's
50 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9781291500394

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.