Foxe, John-Martelaren in Engeland in de 16e eeuw (nieuw)

Artikelnummer: 9781471054570
Vorige Artikel 11 van 127 Volgende
€ 16,00 (inclusief btw)

In dit boek vertelt John Fox de ontroerende geschiedenis van de Martelaren in Engeland in de 16e eeuw, ook van jonge mensen, die de liefde van Jezus Christus op een bijzondere wijze uitstralen.
Op 17 juli 1556 werd Katharina Cauches met haar dochters Periotina en Guillemine levend verbrand. De aanklacht tegen hen luidde: 'dat zij de heilige bepalingen en geboden van de kerk niet hebben gehoorzaamd, de mis verzuimden bij te wonen en andere dingen nalieten, tegen het bevel van de koning en de koningin.' Periotina was zwanger. Door de vlammen barstte haar buik open en bracht ze een levende zoon voort. Deze werd uit het vuur gehaald, maar in opdracht van de schout er opnieuw ingeworpen en levend verbrand.
Foxe schrijft: dat dit onschuldig wicht, dat nimmer de wereld had aanschouwd dan om het getal van Gods heiligen aan te vullen, in zijn eigen bloed gedoopt werd, en als martelaar geboren en gestorven is. 
Een indrukwekkend martelarenboek!

Schrijver
John Foxe

Titel
Martelaren in Engeland in de 16e eeuw

Uitgever
Stichting De Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2012

Aantal pagina's
419 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw

ISBN of EAN
9781471054570

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.