Mak, Geert-De levens van Jan Six (gebonden) (nieuw)

Artikelnummer: 9789045027760
Vorige Artikel 22 van 41 Volgende
€ 34,99 (inclusief 9% btw)

De levens van Jan Six-Een familiegeschiedenis van Geert Mak is het verhaal van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens.
Het portret van Jan Fix geldt als het mooiste dat zijn vriend Rembrandt ooit maakte, het hangt - uniek - nog steeds in het familiehuis aan de Amstel. Jan kende iedereen in het 17e-eeuwse Amsterdam, van Vondel tot Spinoza. Maar wat ging er werkelijk om in het hoofd van deze 17e-eeuwse patricier en kunstverzamelaar? Zijn kladboek is bewaard gebleven in het rijke familiearchief: het bevat duizenden aantekeningen, varirend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen.Na hem kwamen nieuwe mannen: binnen de familie Six heet de oudste zoon van de oudste zoon meestal weer Jan Six, tot de dag van vandaag. Ze werden burgemeester en wetenschapper, ze verwierven grote rijkdom en strompelden soms ook weer gebocheld, arm en eenzaam door het leven. Het is allemaal verstopt in datzelfde familiehuis: in eindeloze correspondenties, over kleine en grote zaken - zelfs met George Washington -, in dagboeken en notities en in alles wat de Sixen verder bewaarden, tot hun balboekjes toe.
De levens van Jan Six volgt een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen.
Zie voor meer informatie de recensie van De levens van Jan Six in het Reformatorisch Dagblad of kijk op de site van Geert Mak en beleef Jan Six. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Geert Mak
Titel De levens van Jan Six-Een familiegeschiedenis
Uitgever Uitgeverij Atlas Contact
Plaats van uitgave Amsterdam/Antwerpen
Jaar van uitgave Vierde druk, gebonden, september 2016
Aantal pagina's 446 blz.
Bijzonderheden Gebonden, met stofomslag, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789045027760
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel