-53%

Deursen, Dr. A. Th. van Deursen (e.a.)-Bunyan in Nederland (nieuw)

Artikelnummer: 9033106663
Vorige Artikel 13 van 69 Volgende
€ 6,75 € 3,15 (inclusief 9% btw)

Bunyan in Nederland is verschenen t.g.v. Bunyans driehonderdste sterfdag van Bunyan. Op 27 augustus 1988 te Amsterdam werd een herdenkingsbijeenkomst belegd. Dit boekje bevat de tekst van de bij die gelegenheid gehouden voordrachten van Dr. G.J. Schutte, Dr. J.B.H. Alblas, Dr. A.Th. van Deursen, Dr. C. Graafland en Dr. T. Brienen. 
De zeventien-eeuwse Engelse ketellapper en prediker John Bunyan is één van 's werelds meest gelezen schrijvers van stichtelijke lectuur. Ook in Nederland werd de naam van Bunyan door zijn geschriften bekend en geliefd. Zijn werk wordt nog steeds herdrukt, gelezen en bewonderd.
Aandacht wordt geschonken aan de verspreiding van Bunyans werk in Nederland, Gereformeerd gemeentelijk leven in Nederland in de tweede helft van de zeventiende eeuw en en aan de achttiende-eeuwse Nederlandse gereformeerden en Bunyan.Tevens laat dit boekje zien hoe de illustratoren Luyken en Isings Bunyans werk hebben geïnterpreteerd. Met een opstel over 'Lezen in Bunyan' wordt het boek gecompleteerd.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Dr. G.J. Schutte, Dr. J.B.H. Alblas, Dr. A.Th. van Deursen, Dr. C. Graafland en Dr. T. Brienen
Titel Bunyan in Nederland-Opstellen over de waardering van John Bunyan in Nederland
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 1989
Aantal pagina's 116 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9033106663
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel