Zwitser, Tom-Permafrost (nieuw)

Artikelnummer: 9789492161109
Vorige Artikel 41 van 41
€ 26,90 (inclusief 9% btw)

In mei 2016 verscheen Permafrost van Tom Zwitser, het eerste deel van de Oppervlaktetrilogie. 
De stroom aan opinies over letterlijk alles wat er gebeurt, wekt de suggestie dat wij iedere dag met geopolitiek bezig zijn. Niets is minder waar. Duiding of analyse ontbreekt systematisch. De opinie-overload maakt een gids noodzakelijk.
Permafrost is zo’n gids en kan op meerdere manieren gelezen worden: zowel als een handboek aangaande de huidige geopolitieke gebeurtenissen, maar ook als handboek over de heikele filosofische thema’s van vandaag.
Permafrost behandelt de blinde vlekken van het westerse denken die zijn ontstaan vanuit een mengeling van liberale zelfgenoegzaamheid en blindheid die met elk systeem gepaard gaat. Doordat we ons in onze diepste psyche op sleeptouw hebben laten nemen door de vs en de navo, wordt er niet meer over geopolitiek nagedacht.
En doordat we ten diepste zijn overtuigd van de onvolprezen superioriteit van de westerse cultuur en zelfs menen dat de geschiedenis met ons tot haar eindbestemming is gekomen, wordt er ook niet meer met lef nagedacht.  Geopolitieke denkers als George Kennan en ‘gevaarlijke’ denkers als Denis de Rougemont en E.F. Schumacher zijn schaars geworden.
Dit boek verbindt zowel het geopolitieke denken als het filosoferen over heikele thema’s met elkaar. Dit maakt Permafrost tot een vrije maar erg originele denkoefening. Het boek staat boordevol verrassende inzichten over de bedreigingen van onze tijd, waarin de geopolitiek ons heeft gemanoeuvreerd.
Dit eerste deel van de trilogie zal de lezer zeker nieuwsgierig maken naar de volgende delen.
Het Reformatorisch Dagblad schreef het volgende over dit boek: Met een overvloed aan literatuur belicht uitgever-filosoof Tom Zwitser ontwikkelingen in de westerse cultuur op het gebied van politiek, cultuur, media en samenleving.
Zwitser toont een enorme belezenheid. Moeiteloos citeert hij uit de klassieke bronnen van de westerse beschaving, van Plato tot en met Michel Foucault en Peter Sloterdijk. En ook de actualiteit doet volkomen mee.[…] De boeken van de Blauwe Tijger zijn een eye-opener.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Tom Zwitser
Titel Permafrost-Een filosofisch essay over de Westerse geopolitiek van 1914 tot heden
Uitgever Uitgeverij De Blauwe Tijger
Plaats van uitgave Groningen
Jaar van uitgave 2016
Aantal pagina's 509 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789492161109
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel