-70%

Bond, Douglas-De leermeester (nieuw)

Artikelnummer: 9789033616280
Vorige Artikel 26 van 197 Volgende
€ 22,95 € 6,95 (inclusief btw)

De leermeester van Douglas Bond is een roman over John Knox.
1547, John Knox, ‘de donderende Schot’, leeft in een turbulente tijd. Het corrupte, Rooms-katholieke Schotland is vol avontuur en gevaar. Knox wordt vogelvrij verklaard, vlucht met een groep gelijkgezinden naar een kasteel, wordt overmeesterd door de Franse tegenstanders en zit maandenlang als roeislaaf op een Frans galeischip. Toch blijft hij vasthouden aan de onvervalste Bijbelse waarheid, zelfs als de Schotse koningin Mary er alles aan doet om hem te doden. 
Hoewel hij korter was dan de gemiddelde man, straalde hij iets uit waardoor hij voor mij altijd groter leek dan de mensen om hem heen.
Het levensverhaal van John Knox wordt verteld vanuit het perspectief van zijn jonge leerling, George Douglas, die zijn geliefde leermeester probeert te beschermen.
Ontdek het fascinerende verhaal van een bescheiden man, die door de genade en kracht van het evangelie een van de meest invloedrijke figuren in de Schotse kerkgeschiedenis geworden is.
Douglas Bond is docent Engels en geschiedenis. Door deze achtergrond schrijft hij voornamelijk historische fictie en biografieën. Bond heeft al meer dan twintig boeken geschreven. In Nederland is hij bekend geworden door Het verraad, een historische roman over het leven van Johannes Calvijn.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Douglas Bond
Titel De leermeester-Roman over John Knox
Uitgever De Banier
Plaats van uitgave Apeldoorn
Jaar van uitgave 2014
Aantal pagina's 448 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789033616280
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel