Potok, Chaim-Omzwervingen

Artikelnummer: 9789062914845
Artikel 262 van 468
€ 9,50
Voorraad 1 stuk

In Omzwervingen beschrijft Chaim Potok op meeslepende wijze de geschiedenis van het joodse volk.
Met wetenschappelijke precisie en met een poëtisch oog voor details roept hij de omstandigheden op waaronder joden leefden. Het verhaal begint vierduizend jaar geleden in het stroomgebied van Eufraat en Tigris, in het Sumerië van de Oudheid waar rond de eerste steden van de menselijke beschaving de eerste nomadenstammen zwierven, op weg naar een sedentair bestaan. Abraham is zo'n nomade. Met hem sluit JHWH, de god die niet wordt afgebeeld, een verbond. Over de wederwaardigheden van Abrahams nakomelingen gaat dit boek.
Wij volgen hen in Egyptische slavernij, bij de omzwervingen door de woestijn, bij de verovering van het land Kanaän, tijdens de hoogtijdagen van het Israëlitische rijk, in Babylonische ballingschap en verder door de geschiedenis: de Griekse cultuur, het Romeinse Rijk, Palestina, de islam, het christendom en de moderne tijd.
In weidse vergezichten toont Potok ons telkens weer hoe de joodse cultuur was ingebed in andere culturen en daaruit talloze elementen overnam. Daarnaast vestigt de schrijver echter ook steeds weer de aandacht op het eigen karakter van de joodse cultuur.
Omzwervingen bevat een voorwoord van Awraham Soetendorp.
Chaim Potok (1929-2002) verwierf wereldwijd succes met Mijn naam is Asjer Lev en Uitverkoren. Potok gaf een stem aan het hedendaagse Amerikaanse jodendom, zoals zich dat in New York afspeelt.
Vertaald door Jeanette Bos.

Schrijver
Chaim Potok

Titel
Omzwervingen

Uitgever
BZZToH

Plaats van uitgave
's-Gravenhage

Jaar van uitgave
1999

Aantal pagina's
495 blz.

Bijzonderheden
Paperback, lichte leesvouw in rug, in goede staat.

ISBN of EAN
9789062914845

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel