Ambrosius, Isaac-Het zien op Jezus (nieuw)

Artikelnummer: 9789033117565
Vorige Artikel 6 van 329 Volgende
€ 55,50 (inclusief 9% btw)

In Het zien op Jezus van Isaac Ambrosius staat het werk van de Middelaar, Jezus Christus, centraal. 
Ambrosius beschrijft Christus' borgwerk van eeuwigheid, in Zijn geboorte, leven, lijden, sterven, opstanding, hemelvaart, in Zijn zitten ter rechterhand Gods en Zijn wederkomst. Daarbij legt hij steeds de nadruk op de noodzaak van de persoonlijke kennis van Christus. 
Dit is een volledig herziene uitgave van een geliefd werk dat voor het eerst in 1658 verscheen. De spelling is aangepast aan het hedendaags Nederlands en de tekst werd opnieuw gezet in een duidelijke letter.
Isaac Ambrose werd geboren in 1604 te Ormskerk in Engeland. Ambrosius was een Puriteins prediker die in de gemeente Preston in Engeland stond. Gedurende zijn moeite vol leven als herder en leraar, heeft hij veel vervolgingen moeten ondergaan. Hij heeft 3 keer gevangen gezeten, evenals zijn tijdgenoten; Richard Baxter en John Bunyan. Ambrosius was een vredelievend man. Volgens de geschiedenis dwong hij respect af wegens zijn grote ernst waarmee hij sprak. Hij zocht veel de eenzaamheid in de bossen om te bidden en Gods Woord te overdenken. Hij was een vroom en oprecht man. Tijdens de vervolging die hem ten deel viel, zoals het afzetten uit zijn ambt, verhuisde hij naar Preston. In Preston overleed Isaäc, op 20 januari 1663 of 1664, aan een hersenbloeding. Isaäc werd op 25 januari 1663, onder grote belangstelling, begraven. 

Specificatie Omschrijving
Schrijver Isaac Ambrosius
Titel Het zien op Jezus-Een gezicht van het eeuwig Evangelie of van de zielsogen op Jezus
Uitgever Den Hertog
Plaats van uitgave Houten
Jaar van uitgave 2003
Aantal pagina's 919 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789033117565
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel