Ouweneel, Dr. Willem J.-Godsverlichting

Artikelnummer: 9789060648490
Vorige Artikel 492 van 760 Volgende
€ 5,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Godsverlichting van dr. Willem Ouweneel is een boek over de godsverduistering in Nederland en wat de weg terug is tot de levende God. 
Nederland is een land van zonderlinge tegenstellingen. Er is geen ander land dat zo'n grote verscheidenheid aan christelijke activiteiten kent: van christelijk onderwijs tot christelijke media. Maar ook: op geen ander land dan het onze heeft het secularisatieproces zo'n invloed, tot in de wetgeving toe. Het is een illusie te denken dat bijbelgetrouwe christenen geen invloed ondergaan van deze secularisatie. Het is daarom goed dit proces nader te onderzoeken. Secularisatie hang nauw samen met het begrip Godsverduistering. Veel, ook bijbelgetrouwe christenen snakken naar de ervaring van God in hun leven, naar persoonlijke levensvernieuwing, naar gemeentegroei en gemeenteopbouw. Maar is daar nog hoop op? Of heeft ons denken en ervaren zo'n ontwikkeling doorgemaakt dat het contact met een persoonlijke God onherroepelijk verbroken is? Is er een weg terug? Een weg van Godsverlichting?
Na een grondige analyse van het secularisatieproces in Nederland vanuit historisch, maatschappelijk en theologisch perspectief tracht dr. Ouweneel de weg voor het vinden van de levende God aan te wijzen.

Schrijver
Dr. Willem J. Ouweneel

Titel
Godsverlichting-Een weg tot spiritualiteit en gemeenteopbouw-De evocatie van de verduisterde God

Uitgever
Buijten & Schipperheijn

Plaats van uitgave
Amsterdam

Jaar van uitgave
1995

Aantal pagina's
282 blz.

Bijzonderheden
Paperback, vouwtje in cover, verder goed.

ISBN of EAN
9789060648490

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel