Knottnerus, Ivo-De pelgrimage van Helena

Artikelnummer: 9789043512268
Vorige Artikel 101 van 329 Volgende
€ 5,00 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

De pelgrimage van Helena van Ivo Knottnerus is een biografische roman over het leven van de moeder van Keizer Constantijn de Grote. 
Rond het jaar 290 werd Helena door haar man verlaten. Met haar enig kind, Constantijn, werd zij verbannen. Dat zij als alleenstaande vrouw wist te overleven, was op zich al opmerkelijk. Nog veel opmerkelijker is het feit dat haar zoon de grote en machtige keizer werd die de christenen vrijheid bracht en uiteindelijk het christelijke geloof zelfs tot het offici geloof in het Romeinse Rijk maakte. Wie was deze bijzondere vrouw en waarom kon zij doen wat zij heeft gedaan? Dat vertelt Ivo Knottnerus in deze biografische roman.

Helena’s invloed op de culturele en spirituele ontwikkeling van de westerse maatschappij is tot op de dag van vandaag te zien. Zij was medebepalend voor de transformatie van het heidense Romeinse Rijk naar een christelijke samenleving. Helena heeft een groot aantal relikwie van Christus gevonden, zoals het kruis, zijn mantel en de sluier van Veronica.
Ivo Knottnerus heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het leven van Helena. Hij heeft vele van de belangrijke gebouwen bezocht waaraan haar naam is verbonden. De bekendste daarvan zijn de Sint Pieter en de Sint Jan-van-Lateranen basiliek in Rome, de Heilige-Grafkerk in Jeruzalem en de Geboortekerk in Betlehem.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Ivo Knottnerus
Titel De pelgrimage van Helena-Het leven van de moeder van keizer Constantijn de Grote-Biografische roman
Uitgever Kok
Plaats van uitgave Kampen
Jaar van uitgave 2006
Aantal pagina's 238 blz.
Bijzonderheden Paperback, in goede staat.
ISBN of EAN 9789043512268
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel