Post, Laurens van der-Indisch licht

Artikelnummer: 9789061407102
Artikel 242 van 448
€ 4,00
Voorraad 1 stuk

Indisch licht van Laurens van der Post is een verhaal over de botsing van culturen en mensen, dat door alle wreedheid en onbegrip heen wijst naar de noodzaak van verzoening en vergeving.
Jaren na hun bevrijding uit een Japans krijgsgevangenkamp in Indonesië ontmoeten twee mannen elkaar weer in Engeland. Het is de vooravond van kerst. Herinneringen komen boven. Temidden van al het geweld en alle ellende werden er wonderlijke banden gesmeed van begrip en vriendschap tussen de gevangenen - en hun onderdrukkers.
In drie episoden ontvouwt zich een geschiedenis waarin niet de uiterlijke strijd tegen de vijand centraal staat, maar vooral het innerlijke gevecht tussen de krachten van zelfbehoud en solidariteit, waarin vragen van schuld en boete, recht en onrecht, macht en onmacht, haat, liefde en begrip de hoofdrol spelen.
In net eerste deel staat de merkwaardige verhouding tussen John Lawrence en een Japanse kampbewaker centraal. Ondanks de barre omstandigheden, de wreedheid en martelingen, groeit er tussen de mannen een vorm van waardering en respect, omdat zij elkaar verstaan in het licht van hun verschillende culturen.
In het tweede deel wordt de innerlijke strijd van Jacques Celliers beschreven, een Zuid-Afrikaan die zijn persoonlijke schuld tracht uit te delgen door zich op te offeren voor zijn naasten.
Tenslotte verhaalt Lawrence in het derde deel over zijn ontmoeting met een bijzondere Hollandse vrouw, kort voor de inval van de japanners in Indonesië. Een ontmoeting die door alle ontberingen heen een belofte voor de toekomst inhield. 

Schrijver
Laurens van der Post

Titel
Indisch licht

Uitgever
De Groot Goudriaan

Plaats van uitgave
Kampen

Jaar van uitgave
2000

Aantal pagina's
271 blz.

Bijzonderheden
Paperback, lichte leesvouw in rug, in goede staat.

ISBN of EAN
9789061407102

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel