Zeeuw JGzn, P. de-Livingstone (nieuw)

Artikelnummer: 9789461151384
Vorige Artikel 117 van 122 Volgende
€ 15,95 (inclusief 9% btw)

Livingstone, zendeling en ontdekkingsreiziger van Afrika van P. de Zeeuw JGzn is deel 31 van de historische jeugdserie, die ook ouderen graag lezen.
Al op jonge leeftijd verlangt David Livingstone ernaar om dokter en zendeling te worden onder de Chinezen. Maar omdat daar een oorlog uitbreekt, besluit hij op aanraden van de Schotse zendeling Moffat naar Afrika te gaan.

Op zijn reis door de oerwouden van Afrika doet hij grote ontdekkingen. Hij ziet rivieren en meren die een blanke nooit eerder zag. Overal waar hij komt, merkt hij hoeveel bijgelovigheid er is. Hij heeft een sterke drang om zoveel mogelijk mensen het Evangelie te brengen. De Engelse regering waardeert zijn werk en helpt hem om zijn tochten voort te zetten.
Als men een hele poos niets meer van hem hoort, wordt Stanley, een journalist, uitgezonden om hem te gaan zoeken. Inderdaad lukt het hem Livingstone op te sporen. 
Samen trekken ze eropuit. Onderweg komen ze slavenhalers tegen. Die nemen bewoners gevangen en transporteren hen naar de kust. Vandaar worden ze per stoomboot naar Europa vervoerd, om levenslang als slaven tewerkgesteld te worden. Het wordt Livingstones levensdoel aan de slavenhandel een einde te maken.
Op 1 mei 1873 sterft Livingstone in hartje Afrika. Hij wordt eervol begraven in de Westminster Abbey te Londen.
Doelgroep: 10 jaar en ouder.

Specificatie Omschrijving
Schrijver P. de Zeeuw JGzn
Titel Livingstone-Zendeling en ontdekkingsreiziger van Afrika
Uitgever De Ramshoorn
Plaats van uitgave Goes
Jaar van uitgave 2019
Aantal pagina's 132 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789461151384
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel