Rijswijk, C. van-De man met de rode baard (nieuw)

Artikelnummer: 9789055518876
Vorige Artikel 287 van 409 Volgende
€ 9,90 (inclusief 9% btw)

De man met de rode baard van C. van Rijswijk is een jeugdboek over het leven van Willem Farel, een man die veel heeft mogen betekenen voor de Reformatie in Europa.
Een jonge durfal in de Franse bergen. Een ijverige student in Parijs. De dominee die Johannes Calvijn ertoe dwong in Geneve te komen werken. Een man die zijn leven op het spel zette voor het evangelie. Wie is hij? Maak kennis met meester Willem (Guillaume) Farel.
Samen met doctor Faber, zijn grote vriend en voorbeeld, ontdekt hij: Er is maar een heilige op aarde geweest: Jezus Christus. De vrienden zetten zich ervoor in dat iedereen de Bijbel zelf kan lezen om de boodschap van het evangelie te ontdekken. Het wordt hen niet in dank afgenomen door veel roomse geestelijken. Diverse keren moet meester Farel vluchten voor zijn leven. Hij steekt de grens over naar Zwitserland. Gelukkig zijn er ook steden die uiteindelijk voor de Reformatie kiezen. Via Bern en Neuchatel komt meester Farel in Genève terecht. Wat is hij blij wanneer hij hulp krijgt van Johannes Calvijn bij het onvoorstelbaar zware werk in deze stad. Zijn tomeloze inzet wekt ontzag bij iedereen die naar Gods woord wil luisteren. En de Heere zegent zijn werk. Tot op hoge leeftijd reist en preekt meester Farel, zonder terug te deinzen voor risico's. Gods Woord is hem alles waard.

Specificatie Omschrijving
Schrijver C. van Rijswijk
Titel De man met de rode baard-Het leven van Guillaume (Willem) Farel (1489-1565)
Uitgever Gebr. Koster
Plaats van uitgave Barneveld
Jaar van uitgave 2016
Aantal pagina's 135 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789055518876
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel