Boom, Corrie ten-Brieven uit de gevangenis (nieuw)

Artikelnummer: 9789059990166
Artikel 1 van 40 Volgende
€ 9,95 (inclusief 9% btw)

De Brieven uit de gevangenis die verzameld zijn in dit boekje, werden geschreven door Corrie en Betsie tijdens hun gevangenschap in Scheveningen en Vught.
Ze geven een heel persoonlijk beeld van die tijd, maar vooral laten ze zien dat geen muur te hoog en geen cel te duister is voor de liefde van God. Of zoals Corrie zelf schreef: 'Eén ding wist ik zeker - dat Jezus ons nooit zou begeven of verlaten!'
Corrie ten Boom werd geboren op 15 april 1882 te Amsterdam. Ze groeide op in Haarlem, waar haar vader Casper ten Boom een horlogewinkel had aan de Barteljorisstraat. Ze is vooral bekend geworden als verzetsstrijder, evangelist en auteur van boeken als De Schuilplaats en Zwerfster voor God.

Op 28 februari 1944 wordt de familie ten Boom opgepakt, na verraad. Veel familieleden worden vastgezet in het huis van bewaring in Scheveningen. Vader Casper overlijdt daar na negen dagen, andere familieleden komen al snel vrij, maar Corrie en zus Betsie blijven vastzitten. Op 6 juni worden ze overgebracht naar het concentratiekamp bij Vught.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Corrie ten Boom
Titel Brieven uit de gevangenis
Uitgever Gideon
Plaats van uitgave Hoornaar
Jaar van uitgave 2012
Aantal pagina's 95 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789059990166
© 2010 - 2020 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel